Undervisning sker på distans

HEDEMORA/SÄTER Från och med i onsdags bedrivs gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Hedemora kommun på distans. Samma sak gäller undervisningen på Dahlander Kunskapscentrum i Säter.

Kommunernas beslut kom efter nya rekommendationer från regeringen om att gymnasieskolor och vuxenutbildningar bör stängas, för att undvika ytterligare spridning av coronaviruset.

I stället kommer elever på Martin Koch-gymnasiet, vuxenutbildningen inklusive SFI och yrkeshögskoleutbildning i Hedemora kommun att undervisas via fjärr- och distansstudier. Detta gäller tills vidare.

Även Dahlander kunskapscentrum i Säter följer regeringens rekommendation att gymnasieutbildning och vuxenutbildning sker på distans. Inga elever har undervisning på plats i skolan. Lärare har kontakt med elever via bland annat telefon och mejl.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 13, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA Coronaviruset härjar världen. Smittorisken är mycket hög och effekterna drabbar hela samhället. Beredskap på bred front råder nu i Dalarna. I allra högsta grad sjukhusen.
SÖDRA DALARNA/NORBERG Löneförvaltningen som hanterar löner åt Fagersta, Avesta, Hedemora, Norberg och Skinnskattebergs kommuner har fått tillökning. Detta i form av Smedjebackens kommun.
SÖDRA DALARNA Kommunala energi- och klimatrådgivare i landet gick 2018 samman i två projekt om solel och hållbara transporter. Detta gäller bland annat Avesta, Hedemora och Säters kommuner.