Tyckande bortom ord och toner

Lyssnar gärna på Miss Li. En del av förklaringen står att finna bortom ord och toner.

En forskningsstudie anses ha påvisat att lyssnarens bild av en artists personlighet är av avgörande betydelse. 80 000 personer har sagt sitt i tre separata studier.
Min positiva bild av Linda Karlsson från Borlänge är ännu starkare efter att ha lyssnat på hennes sommarprat. För mig som sentida import så föddes inga tvivel om att minst en av hennes rottrådar finns kvar i Tunaslättens mylla.
Studien anses ha påvisat att människor föredrar att lyssna på låtar framförda av artister vars offentliga personlighet påminner om deras egen.
En tolkning av denna nyvunna sanning tillämpad ur djupet av min samling av vinylskivor oroar en smula. Där vänslas husguden Zappa rygg mot rygg med Rammstein, J.Geils band och bor granne med Billy Opels, ofta provinsiella, alster.
Ogillar Orup utan ha en aning om hur denne Eriksson egentligen är. Avstår gärna från att lyssna på Lotta Engberg trots att hon verkar vara en trevlig person.
Gillar Larz-Kristerz utan att riktigt förstå varför. Äger ingen dansbandsskiva och undviker aktivt såväl foxtrot som bugg. Möjligen har ovan påvisats en bugg i ovan beskrivna studie.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Gamla Bettan har just genomgått den hälsotest som krävs för fortsatt trygg framfart till fromma för, såväl för sin förares bästa som för hans medtrafikanters.
Fler tåg följer tidtabeller. Färre väljer att vaccinera sig mot tropiska sjukdomar.
Lyssnar gärna på Miss Li. En del av förklaringen står att finna bortom ord och toner.