Två skadade vid knivbråk i Avesta

AVESTA. En man greps strax före halvnio på torsdagen misstänkt för två fall av försök till mord. Platsen där brott skett är belägen i norra Avesta.

Klockan 08.14 på torsdagsförmiddagen ringde en man till polisen och berättade att en man hade knivhuggits i bröstet. Den misstänkte gärningsman uppgavs vara kvar i huset där brottet begåtts.

Polisen skickade fler patruller plasten som är belägen i norra delarna av Avesta. Den första patrullen på platsen kunde gripa en man i huset misstänkt för att ha utfört knivattacken. Förutom mannen som huggits i bröstet fanns ytterligare en person på platsen som också skadats.

Efter att den misstänkte gärningsmannen hade gripits kunde ambulanspersonal ta han om de skadade och föra dem till sjukhus för ytterligare vård.

Det är i nuläget okänt hur svårt skadade de två personerna är.

Den gripne mannen är misstänkt för försökt till mord i två fall.

Polisen har inlett sitt arbete på brottsplatsen. Bland annat ska vittnen höras. Brottsplatsen hålls avspärrad för teknisk undersökning.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Dalarna gillar att grilla. Då det kan bli en hemmasommar tippas extra många vilja lägga på ett kol. På gallret hamnar allra helst lokalproducerad mat.
AVESTA/HEDEMORA Under ett års tid har Hälsofrämjandeteamet jobbat med att främja hälsa i Avesta och Hedemora kommun. Teamet påpekar att den sociala samvaron också är viktig för hälsan.
Falu gruva gläntar på dörren till dåtiden. En gruvarbetarbostad hälsar välkommen in i vad som var. Ett rustikt och vackert tidsdokument som än i dag färgar Falun.