ANNONS

Foto: Dreamstime

Två dog i olycka – nu döms föraren till fängelse

En man som tidigare bodde i Avesta kommun har dömts till fängelse för att ha orsakat en dödsolycka i Avesta 2015. Två män som färdades i samma bil som mannen avled i olyckan.

Mannen i fråga är i 45-årsåldern och var vid tiden för olyckan bosatt i Avesta kommun.
Den 10 maj 2015 orsakade han en trafikolycka på Dalavägen i Avesta. Fyra andra personer färdades i bilen och två av dem avled av sina skador efter olyckan. De andra två skadades svårt.
Föraren hade 2,03 promille alkohol i blodet vid olyckan. Han har uppgett att han drack en öl under dagen men att han sedan fick en blackout och inte minns något förrän han befann sig i ambulansen efter olyckan.

Han erkänner grovt rattfylleri men har i övrigt uppgett att han varken kan erkänna eller förneka brott då han saknar minnesbilder från själva körningen.
Vittnen till olyckan har berättat att bilen kom i hög hastighet före olyckan. Tingsrätten anser att vittnenas berättelse visar att det inte verkar ha varit något fel på bilen eller att föraren väjde för något djur eller liknande utan att olyckan berodde på den höga farten och förarens berusningsgrad.
Falu tingsrätt anser att det är bevisat att mannen orsakat trafikolyckan som kostade två människors liv.
Mannen döms till fängelse i ett år och tio månader för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS