ANNONS

Murboannas och Fabrikör Appelgren pristagare i SM i Mathantverk. Från vänster Murboannas nya mejerist Jörgen Appelgren och Mats Reyier VD på Murboannas.
Foto: Privat

Två av Sveriges godaste ostar tillverkas i Murbo

BORLÄNGE. Tidigare i veckan avgjordes SM i Mathantverk i Östersund. Två av pristagarna kommer från Borlänge, och båda är verksamma vid Murboannas. Det handlar om Murboannas ost Gertruds Mjuka och Fabrikör Appelgrens Thurbo. Ostarna tog silver- respektive bronsplats i klassen ”mjuka kittostar”.

SM i Mathantverk är öppet för producenter i Sverige som förädlar sina produkter småskaligt och hantverksmässigt. Den 19 oktober genomfördes årets tävling på Frösö Park i Östersund.
– Det känns fantastiskt kul att vi fick ta emot silvermedaljen, säger en glad Mats Reyier, vd på Murboannas, och fortsätter:
– =Att Murboannas nya mejerist Jörgen Appelgren fick ta emot bronsmedaljen i samma klass för sin egen ost Thurbo gör inte gläjden mindre.

I Murbo strax utanför Borlänge tillverkas med andra ord två av landets absolut bästa ostar.
– I en tid då lokalproducerat, hållbart och hantverksmässigt blir allt viktigare, allt fler konsumenter prioriterar kvalitet, samtidigt som utbudet också ökar, så är det en härlig framgång för mejeriet och ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, fortsätter Mats.

Jörgen Appelgren är också väldigt glad och nöjd:
– Jag är ny i mejeribranschen. Att få kickstarta mitt eget varumärke Fabrikör Appelgren med en medalj i SM i Mathantverk känns riktigt kul, säger han.
Jörgen Appelgren och Mats Reyier arbetar sida vid sida på Murboannas, där Jörgen är förstemejerist för Murboannas samtidigt som han driver sitt eget varumärke Fabrikör Appelgren.
”Ett samarbete som fått en flygande start minst sagt”, skriver MurboAnnas i ett pressmeddelande.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS