ANNONS

Tommy Ander, Lars Hjorth och Krister Bergfeldt vid en av de skärmar med gamla TT-lopps bilder som kommer att visas under Föreningen Hedemorabilds sommarutställning.
Foto: Mikael Eriksson

TT-loppen i fokus på årets utställning

HEDEMORA. Nu görs de sista urvalen inför Föreningen Hedemorabilds sommarutställning. En utställning med gamla bilder som visar lite av Hedemoras historia och i synnerhet från TT-loppen.

Medlemmarna i Föreningen Hedemorabild har haft ett idogt arbete att plocka ut de bilder som ska visas på årets sommarutställning. Redan i höstas började de att bestämma vilka teman som ska vara med och även att inventera arkivet med runt 10 000 bilder för att hitta lämpliga fotografier.

– Mer än 50 procent av bilderna kommer att vara från TT-loppet, säger föreningens ordförande Krister Bergfeldt.
Detta med anledning av att det i år är 60 år sedan sista TT-loppet kördes i Hedemora och att det kommer att firas ordentligt med en Motordag den 30 juni.

Ett rum i Vuxenskolans lokaler kommer att fyllas med bilder från TT-lopps eran, framförallt handlar det då om bilder från 50-talet. Krister Bergfeldt säger att Calle Johansson som driver Hedemora MC-museum frikostigt har bidragit till utställningen med bilder från sina samlingar.

– De som är intresserad av TT-loppen har all anledning att också besök MC-museet.
Men TT-loppen är inte utställningens enda tema, i ett annat rum kommer fler gamla bilder att visas, och det blir blandade motiv. Riktigt vilka teman det blir är i skrivande stund inte helt klart. Krister Bergfeldt säger att de bland annat håller på att plocka fram bilder på gamla Hedemoraprofiler som fått en gata uppkallad efter sig, dessa bilder kommer att visas i hop med en bild på den aktuella gatan plus att det blir en kortare text där besökaren kan lära sig lite om vem personen var.

Ett återkommande inslag sedan Hedemorabild startade sina sommarutställningar i början av 90-talet har varit att visas gamla klassfoton. Det inslaget kommer att finnas med även denna sommar men dock i lite mindre skala.

Krister Bergfeldt säger att föreningen vill utöka sina samlingar med gamla bilder och för den skull behöver få låna bilder som de kan få skanna av och som ägaren till bilderna sedan får tillbaka.
– De får gärna komma till oss när vi har öppet på onsdagsförmiddagarna.

Sommarutställningen öppnar i år i samband med Motordagen 30 juni och pågår under hela juli. Utställningen kommer att hållas öppen tre dagar per vecka; onsdag, lördag och söndag.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS