ANNONS

Torild Ibsen slutar och Yvonne Lavitskij till höger tar vid som anhörigkonsulent.
Foto: Veronica Rigtorp

Trygg stöttepelare lämnar över rodret

LUDVIKA. Torild Ibsen slutar som anhörigkonsulent och efterträds av Yvonne Lavitskij.

– Jag slutar efter tio år som anhörigkonsulent i Ludvika i månadsskiftet mars/april. Yvonne Lavitskij tar över efter mig. Hon är idag biståndshandläggare på Vård- och omsorgsförvaltningen. Jag flyttar till Leksand och börjar arbeta som enhetschef i hemtjänsten, berättar Torild Ibsen.
Yvonne Lavitskij är bekant med Torild Ibsens arbete, då de två redan är arbetskamrater och har samverkat en hel del.
– Anhörigstöd är viktigt och något jag ser fram emot att jobba med, säger Yvonne Lavitskij.
Anhörigkonsulenten anordnar bland annat möten, föreläsningar och samtalsgrupper. Till den sistnämnda välkomnas även män, då en samtalsgrupp även finns för herrar. Anhörigkonsulenten är ingen samtalsterapeut, men är i sin tjänst medmänniska.
– Ingen fråga är för liten och det är otroligt viktigt att det finns en anhörigkonsulent. Torild har gjort ett fantastiskt jobb de här åren, säger Yvonne Lavitskij.
Torild Ibsen är tjänstledig under ett halvår, men räknar inte med att komma tillbaka.
– Jag lämnar med stor sorg. Jag har verkligen älskat mitt jobb. Det har varit ett omväxlande jobb och jag har speciellt gillat att vara på den operativa sidan. Min privata situation gör att jag flyttar till Leksand, berättar Torild Ibsen.
Tidningen kan dock “avslöja” att det är kärleken som lockat Ibsen att flytta, vilket hon bekräftar.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS