ANNONS

Här är några av dem som ställt i ordning loppmarknaden: Anette Lagerquist, Gerd PerOls, Helene Nord, Berit Toll, Monica Enberg och Ulla Green.
Foto: Karin Diffner

Trippel glädje för loppisfixare

LUDVIKA. Att äntligen få komma igång igen, att få göra något för en god sak och att ha trevligt tillsammans. För medlemmarna i Lions Ängsklockan är det trippel glädje att ställa iordning och hålla i loppis i gallerian.

 

Lions brukar ha loppmarknad varje år på våren, men nu har pandemin gjort att det var mer än ett och ett halvt år sedan sist.
– Vi har inte haft någon aktivitet alls mer än Lejontrampen som har varit utomhus, berättar Monica Enberg.
Hon är sammankallande i den grupp som ställer i ordning inför den stora loppmarknaden i Engelbrekts galleria.
– Vi har fått jättemycket mer saker än vanligt, men det går också att lämna in under tiden vi har öppet, säger hon.
Loppmarknaden pågår mellan den 11 och 30 oktober och intäkterna går till välgörande ändamål.
– Den största delen går till dem som söker hjälp inom kommunen, men vi brukar också skänka till sådant som Cancerfonden och vattenprojekt i u-länder, berättar Monica.
De 23 medlemmarna i Lionsavdelningen kommer att dela på passen under tiden loppmarknaden pågår. Att arbeta tillsammans för en god sak gör gott för själen och humöret, tycker de.
– Vi har väldigt trevligt tillsammans, säger Monica som nu hoppas på många kunder.
– Det borde ju finnas ett sug när det har varit några loppisar på länge, fortsätter hon.
Lions Ängsklockan kommer också att hålla julsaksloppis i slutet av november och julmarknad första advent med brödförsäljning och lotteri.
Av de pengar som klubben fick in under verksamhetsåret juli 2020-juni 2021 gick 20 910 kronor till välgörande ändamål i Ludvika och 5 750 utomlands, bland annat till skolavgifter och mat till barn i Gambia.

 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS