ANNONS

Djurås Padelcenter AB, som är under bildande, har för avsikt att påbörja ett bygga av padelhall i Djurås. Från vänster Mikael Svedberg och Per Hamqvist.
Foto: Veronica Rigtorp

Trio ska bygga ett padelcenter i Djurås

DJURÅS. När padelentusiasten Per Hamqvist frågade energiska Mikael Svedberg om de skulle bygga en padelhall i Djurås, så svarade Svedberg ja inom ett dygn.

Bredvid Djurås panncentral har de tre initiativtagarna Per Hamqvist, Mikael Svedberg och Michael Sjöberg köpt färdigschaktad mark på 5 200 kvadratmeter med avsikt att bygga en 1 200 kvadratmeter stor padelhall med måtten 48×25 meter.
Men hur kom ni på det här?
– Det är jag som är ”boven”. Jag har spelat mycket padel och tyckte det behövdes en hall i Djurås och lyckades ”lura” med mig Mikael, säger Per Hamqvist och skrattar.
Det var i oktober-november förra året som de båda herrarna satt i en badtunna hemma hos Mikael och småpratade.
– Vill du vara med på en grej, frågade jag och började ”sälja in” grejen. Tidigt dagen efter ringde han och väckte mig och sa: ”Det här du sa i går, jag har funderat och är med”, berättar Per Hamqvist.
– Mikael är driven, kreativ och lite ”galen”, så han måste jag ha med. Jag kan ta kontakt med byggbolag, banleverantörer för att ta in offerter och hålla kontakten, medan Mikael kan göra lite mer udda uppdrag förklarar Per Hamqvist.
– Jag är lite mer eftertänksam, men jag gillar när det är drag under galoscherna och när jag väl bestämt mig kan inget stoppa mig, säger Mikael Svedberg.

Djurås Padelcenter AB, som är under bildande, har för avsikt att påbörja ett bygga av padelhall i Djurås på tomten intill Djurås panncentralen.

En bra kombination av olika kunskaper. Till sig har de också knutit Michael Sjöberg, för någon behöver hålla ordning och reda samt att sköta ekonomin. Det är han helt klart bäst på. ”Han är dessutom datorkunnig och kallas revisorn”, enligt Per.
Projektet som Per initierat var snart lika mycket Mikaels projekt och det går i rasande fart. Snabbt var Mikael Svedberg ute och letade mark, ringde runt och förhandlade.
Det såg ut att bli dyrt och ta lång tid, men så fick de kontakt med ägaren av marken vid panncentralen. Ägaren hade inga planer på att sälja, eftersom ägaren hade lagt ned en hel del tid och pengar på marken redan.
När väl markägaren tog ett beslut att sälja, blev det snabba puckar och efter tre dagar var säljare och köpare överens. Därefter tog det juridiska vid och efter en vecka var allt klart. Det var fyra veckor sedan, och nu står grabbarna här och tittar på sin mark och berättar entusiastiskt om planerna och byggstart.

Djurås Padelcenter AB, som är under bildande, har för avsikt att påbörja ett bygga av padelhall i Djurås på tomten intill Djurås panncentralen.

Men vid ett tillfälle höll idén på att hamna i malpåse, då marken vid bland andra Himmelslätta skulle bli för dyr och hallarna de tittade på var för kostsamma.
– Men så läste vi i Annonsbladet om ett gäng som skulle sätta upp en hall i Gustafs, och de hade en tälthall. Så då kollade vi upp det och det visade sig vara mycket bättre ekonomiskt, plus att det dessutom inte blir så hög ljudnivå, då de tjocka väggarna absorberar ljudet bättre än traditionella plåthallar, förklarar Per Hamqvist.
Allt planeringsarbete gör de på kvällstid och helger eftersom alla tre har andra heltidsjobb.
– Vi får använda alla kontakter vi har nu till fullo, och vi har mycket folk runt omkring oss som kan massor av saker och som är villiga att hjälpa oss. Det är vi tacksamma för, säger Mikael Svedberg.

Finansieringen av de 7,5 miljoner kronor centret kommer att kosta, är fördelad på eget kapital från de tre delägarna, leasing och lån.
Den 24 mars tar kommunen beslut om bygglov.
Redan i april sätter man i gång, om bygglovet är klart, med grävningsarbete för bland annat avlopp, el ska dras fram, förberedelse för laddstolpar för elbilar, platta ska iordningställas och tältet ska upp.
Tältet tar runt sex-åtta veckor att få på plats.

När det hela är klart, förhoppningsvis i månadsskiftet juli/augusti kommer Djurås Padelcenter AB att ha tre dubbelbanor och en singelbana. Det finns möjlighet att expandera verksamheten både inom- och utomhus.
– Vi är alla gangsingar och uppvuxna här och tror att det är uppskattat att vi bygger den här hallen, det blir ett lyft för Gagnefs invånare och hela kommunen säger Mikael Svedberg.
Han avslutar med:
– Vår ambition är att få ett bra samarbete med föreningslivet och allmänheten. Padelcentret ligger också centralt, bara 403 meter från Lindberghallen, så det gör det lätt för alla att ta sig hit även med tåg eller buss.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS