ANNONS

De berättade om Trevligt lov och Föreningsdagen. Från vänster Maslah Omar (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande och Sofia Axelsson Lekare, utvecklare/utredare barn/ungdom inom kultur och fritid, samt Martina Bergman, servicechef Maserhallen.
Foto: Veronica Rigtorp

Trevligt höstlov med gratisaktiviteter

Trevligt höstlov med många aktiviteter för barn och unga, som toppas med en föreningsdag där allt är gratis.

Om några veckor är det höstlov för barn och unga – ett kortare lov mitt emellan sommar och vinter, då de flesta stannar på hemmaplan. I Borlänge kommer det än en gång att finnas ett antal roliga Trevligt lov-aktiviteter att intresseanmäla sig till under höstlovsveckan.
I år kan barnen till exempel ta chansen att testa på en ny sport under föreningsdagen eller ta del av spännande, historiska berättelser vid Ornässtugan. Dessutom bjuder den nystartade föreningen Junis Borlänge bland annat in till en filmkväll på Kulturhuset Svanen.

I slutet av veckan, närmare bestämt lördagen den 31 oktober, anordnas det en föreningsdag på Maserhallen. Då kommer idrottsföreningar som bedriver sin verksamhet i byggnaden att erbjuda barn på låg- och mellanstadiet chansen att stifta bekantskap med deras idrott – allt ifrån taekwondo och karate till handboll och fridykning.
– Vi har coronasäkrat aktiviteterna genom att ha maxantal på varje erbjudande, vilket innebär att alla måste göra en intresseanmälan på kommunens hemsida, upplyser Martina Bergman, servicechef Maserhallen.
– Vi har även en reservlista som man kan intresseanmäla sig till, förtydligar Sofia Axelsson Lekare, utvecklare/utredare barn/ungdom inom kultur och fritid.

Hennes uppdrag inom kommunen är att höja aktivitetsgraden för barn och ungdomar. Trevligt lov är en del i Sofia´s arbete och hon ser samarbetet med Maserhallens föreningsdag som ett sätt att arbetat smartare tillsammans.
Det var Martina Bergman som själv börjat fundera över alla de föreningar som finns i huset, och att många kanske inte visste om dem, utan bara att det åär bad i Maserhallen. Idén till Föreningsdagen föddes och de som varit med från början kan också se en viss ökning av medlemmar efter att de fått visa upp sin verksamhet på föreningsdagen.

Under dagen kommer även Borlänges eldsjäl att koras.
Föreningsdagen vänder sig till låg- och mellanstadiebarn, medan Trevligt lov vänder sig till barn i ålderspannet 6-16 år.
Läs mer på borlange.se/trevligtlov

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS