ANNONS

Musiker ur Dalasinfoniettan ger sig ut på en känslostarkt orkestrerad miniturné.
Foto: Dreamstime

Trestegsraket av kontrastrik kammarmusik

FALUN. Årets kammarmusiktema är “kontraster”, vilket av Musik i Dalarna konstateras öppna många spännande musikaliska världar. Inte minst nära den uttrycksfullt mäktiga balansen mellan liv och död. Nu sätter musiker ur Dalasinfoniettan de stora känslorna i centrum vid tre konserter på dalamark.

På en tonsatt agenda med rubriken “På liv & död – kammarmusik” presenterar Musik i Dalarna och musiker ur Dalasinfoniettan en dynamisk och känslostark repertoar.

Känslospektrat laborerar med lika delar lek och allvar i en ton- och taktsäker helhet präglad av tidlösa verk av voluminöst melodiska mått.

Torsdag den 13 januari angör man Högbergskyrkan i Ludvika, påföljande dag Missionskyrkan i Borlänge och kröner på lördagen miniturnén med ett stopp i Rättviks kyrka.

I anslutning till det laddade temat upplyser man om bland annat Richard Wagners livfulla “Siegfried-Idyll” som skrevs som födelsedagspresent till hans Cosima när hon födde sonen Siegfried.
Stycket uppfördes på juldagen år 1870 och mästaren hade då samlat en liten orkester i trappuppgången till deras hus, där det nykomponerade stycket sedan framfördes.

Mer information och biljetter via dalasinfoniettan.se.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS