Tre sjöar ska locka besökare

Lena Jacobsson på Ateljé vävglädje och Lindabell Lannebjer från Café och De är initiativtagare projektet Tre Sjöar som ska främja besöksmålen runt sjöarna.
Foto: Veronica Rigtorp
LUDVIKA. Tre sjöar som ska locka besökare, finns nu i samlad information, till lokalbor och tillresta.

Lena Jacobsson på Ateljé vävglädje och Lindabell Lannebjer från Café och De är initiativtagare projektet Tre Sjöar som ska främja besöksmålen runt sjöarna.
– Vår idé är att få folk frpn Ludvika och andra ställen att ta cykel, bil, rullskidor eller annat för att komma och besöka oss. Gör en runda och se vad som finns i närheten av sevärdheter, säger Lena Jacobsson och Lindabell Lannerbjer.

Det hela började för några år sedan med en mindre broschyr. Nu har damerna arbetat fram en mer omfattande utgåva.
– Det går att utveckla det här i det oändliga, har vi märkt, berättar Lena Jacobsson.
– När man är ett litet företag är det superkul att gå ihop, så man kan rekommendera varandra, förklarar Lindabell Lannerbjer.
Lindabell Lannebjer och Lena Jacobsson brinner för utvecklingen av områdena runt sjöarna och ser att det finns ett stort intresse.

De tre sjöarna är Bysjön, Björken och Väsman. Med en folder som visar besökarna sjöarna och vägarna runt sjöarna, ska den som åker bil, cyklar eller tar båten, kunna uppleva allt vad sjöarna och omgivningarna har att erbjuda.
Informationen är uppdelad i butiker, sevärdheter, att bo samt café och mat.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 31 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA. Svenska Skidförbundet meddelande under veckan att Stina Nilsson efter första etappen av Tour de Ski tvingades avbryta Tour de Ski på grund av smärtor i revbenstrakten.
Landshövdingen blickar tillbaka på året som gått. Utmaningarna länsstyrelsen arbetat med, och vilka framsteg som gjorts. Men även några tankar kring vad som ligger framför oss i Dalarna.
DALARNA. Kemikalieinspektionen skärper användningsvillkoren för musmedel som innehåller ämnet alfakloralos. Detta sker efter ett ökat antal förgiftningar av bland annat katter.