ANNONS

Tre nya fall av coronavirus i Dalarna

DALARNA. Region Dalarna meddelade under morgonen den 12 mars att tre ytterligare fall upptäckts i Dalarna.

Tre personer har testats positivt för nya coronaviruset covid-19 i Dalarna samtliga är smittade utomlands i områden där det sker smittspridning.

–  Det var förväntat att vi skulle få fler fall, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare, Region Dalarna.Ett par i 60-årsåldern har smittats i samband med en resa i norra Italien. Båda insjuknade med lätta luftvägssymptom, de mår under omständigheterna bra och är isolerad i sitt hem. Ytterligare en kvinna insjuknade på hemväg från en vistelse i Tyrolen, Österrike. Hon mår också under omständigheterna bra och är isolerad i sitt hem.

– Samtliga har gjort som man ska, kontaktat vården, hållit sig hemma och inte träffat andra.Vi har i nuläget ingen allmän smittspridning i Dalarna, men det är ändå viktigt att vi alla hjälps åt för att skydda särskilt våra äldre och andra människor i riskgrupper genom att stanna hemma om man har feber eller luftvägsinfektion, säger Anders Lindblom.

Totalt har nu fyra personer konstaterats smittade av covid-19 i Dalarna.Utifrån nya rekommendationer från Folkhälsomyndighetens fattades det igår onsdagen den 11 mars beslut om att införa besöksförbud på Region Dalarnas vårdavdelningar. Det vill säga avdelningar som har inneliggande patienter. Beslutet gäller tills vidare. Undantag kan göras för närstående till kritiskt sjuka patienter och sker först efter samråd med respektive avdelning.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS