ANNONS

Totalt eldningsförbud i hela länet

DALARNA. Länsstyrelsen har fattat beslut om totalt eldningsförbud i Dalarnas län från och med 25 juli. Det innebär att det är stopp för eldning på egen tomt och användning av friluftskök.

Under en längre tid har det funnits ett generellt eldningsförbud i Dalarnas län med undantag för grillning med ändamålsenlig grill i egen trädgård och användning av friluftskök, så som stormkök och gasolkök, i samband med camping. Under onsdagen gick MSB ut med en nationell uppmaning till samtliga länsstyrelser och kommuner i landet om att skärpa rådande eldningsförbud.

Det fick länsstyrelsen i Dalarna att fatta beslut om totalt eldningsförbud. I och med det nya beslutet råder eldningsförbud utomhus i Dalarnas län. Förbudet omfattar alla platser inklusive egen tomt samt inkluderar alla typer av grillar, campingkök och annan öppen låga utomhus.

Kommunerna har även fortsättningsvis möjlighet att besluta om undantag från förbudet om det är motiverat av lokala förhållanden.

Ändringarna gäller från 25 juli och fram till 30 september, eller till den dag länsstyrelsen beslutar att upphäva den tillfälliga föreskriften.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS