ANNONS

Tonåring döms för olovlig körning

SMEDJEBACKEN/LUDVIKA En tonåring från Smedjebackens kommun har dömts för olovlig körning. Han har medgett att han kört ett fordon fortare än tillåtet, genom att använda farthållaren.

I slutet av februari i år körde tonåringen ett fordon, som kan betraktas som en lätt lastbil, på en plats i Ludvika kommun trots att han inte hade rätt att framföra fordonet.

Tonåringen har vidgått de faktiska omständigheterna. Han har uppgett att en kompis berättade att det gick att köra fordonet fortare än de tillåtna 30 kilometer i timmen om man använde farthållaren. Han provade detta och kom då upp i 60-70 kilometer i timmen. Detta har han, enligt egen utsago, bara gjort fem eller sex gånger. Han har uppgett att han visste att han inte fick köra så fort med fordonet men att han gjorde det ändå.

Falu tingsrätt konstaterar att tonåringen varit medveten om att han inte fick köra så fort med fordonet, som då betraktades som en lätt lastbil. Tingsrätten dömer tonåringen för olovlig körning. Han döms till att betala 30 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 1 500 kronor.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Ludvika/Smedjebacken) nr 39, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS