ANNONS

En tonårspojke har dömts till ungdomstjänst för misshandel. Händelsen föranleddes av att parterna skrivit saker till varandra på bild- och textappen Snapchat.
Foto: Dreamstime

Tonåring döms för misshandel på skola

SÄTER En tonårspojke har dömts till ungdomstjänst för misshandel. Han har slagit en annan tonåring i huvudet, på en skola i Säters kommun.

Händelsen inträffade i mitten av februari i år. Det blev bråk på en skola i Säters kommun och en tonåring blev slagen i huvudet.

Den nu dömde tonåringen har medgett att han utdelade ett slag mot den andre tonåringen men bestritt ansvar för brott då han uppgett att den andre tonårspojken hade provocerat honom. Enligt den nu dömde tonåringen fanns det en bakomliggande konflikt mellan de båda.

Som bevisning lade åklagaren fram skärmdumpar från text- och bildappen Snapchat för att visa vad som skrivits mellan parterna före händelsen.

Målsäganden har berättat att han fick ett knytnävsslag i huvudet och sedan ytterligare två slag mot huvudet när han låg ner på golvet innan en mentor kom och avbröt bråket. Detta händelseförlopp har även en annan person vittnat om och en film, som lades fram som bevisning, visar också att den nu dömde tonåringen böjer sig över den andre tonåringen och utdelar två slag.

Falu tingsrätt anser att det är bevisat att tonåringen utdelade tre slag och att han därför ska dömas för misshandel. Tingsrätten anser även att det inte finns något i utredningen “som ger stöd för att det förekommit någon beaktansvärd provokation” från målsägandens sida.

Tonåringen döms till 35 timmars ungdomstjänst och ska även betala 5 600 kronor i skadestånd till målsäganden. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 33, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS