ANNONS

Tonåring döms – dödshotade en annan person

SMEDJEBACKEN En tonåring från Smedjebackens kommun har dömts, mot sitt nekande, för olaga hot då han har hotat att skjuta en annan person. Däremot frikänns tonåringen från ett annat brott.

Tonåringen i fråga är bosatt i Smedjebackens kommun. I slutet av februari i år hotade han en annan person, på en plats i Smedjebacken. Tonåringen sade något i stil med att “han inte var som andra ungdomar” och att han skulle skjuta den andre personen. Ett vittne har hört när tonåringen hotade att skjuta den andre personen.

En kvinna har berättat att tonåringen, vid ett tillfälle i juni i år, ska ha hotat henne och den förstnämnde målsäganden genom att säga att han skulle sätta ett pris på dem, att de båda “skulle få betala ett högt pris” samt att han skulle “knäppa dem”.

Falu tingsrätt anser att det är bevisat att det första hotet har uttalats, vilket bland annat styrks av vittnesmålet. Däremot anser tingsrätten att det inte är klarlagt exakt vad som sades vid det andra tillfället och att det är svårt att ta ställning till om det rör sig om ett hot. Tonåringen frikänns därför från misstankarna om det andra fallet av olaga hot.

Falu tingsrätt dömer tonåringen för olaga hot. Han döms till ungdomsvård och ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.
Tonåringen själv har förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Ludvika/Smedjebacken) nr 37, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS