ANNONS

En tonåring från Borlänge kommun har åtalats misstänkt för grov mordbrand. Han misstänks ha anlagt en brand inne i Gylle skola i november 2020.
Foto: Veronica Rigtorp

Tonåring åtalas för branden på Gylle skola

BORLÄNGE En tonåring från Borlänge kommun har åtalats misstänkt för grov mordbrand. Han misstänks för att ha anlagt en brand inne i Gylle skola i november 2020.

Tonåringen har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grov mordbrand. Enligt åtalet ska han, själv eller tillsammans med någon annan person, anlagt en brand inne i Gylle skola i Borlänge den 29 november 2020. Detta ska ha skett genom att det tändes eld på inredning och möbler.

Åklagaren skriver i åtalet att branden “innebar fara för omfattande förstörelse av andras egendom”. Dessutom anser åklagaren att brottet bör bedömas som grovt “eftersom branden anlagts i tättbebyggt samhälle, där den lätt kunde sprida sig, och inneburit fara för egendom av särskild betydenhet”.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade tonåringen samt vittnen, bland annat en IT-forensiker från polismyndigheten och dennes telefonundersökningar som, enligt åklagaren, kan bevisa att tonåringen och en annan person befann sig på skolans område när branden startade. Andra vittnen har hörts om vad de vet om händelseförloppet under kvällen samt om de har kännedom om vem som anlade branden.

En brandlogg från skolan ska visa vilka tider som olika brandlarm utlöstes i skolbyggnaden och hur branden fortlöpte. Dessutom har den åtalade tonåringens kläder och skor undersökts.
I närheten av skolan ska det ha hottats en sprayflaska och en braständare med den åtalade tonåringens DNA på.

Den åtalade tonåringen förnekar brott.

 

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Borlänge) nummer 18, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS