ANNONS

Lucia (Kajsa Vuori) bakade pepparkakor. Foto: Veronica Rigtorp.
Foto: Veronica Rigtorp

Tomtevandring

BORLÄNGE. Den årliga tomtevandringen är en stor händelse för barnen.

Att vädret tyvärr var en repris av förra året, verkade inte bekomma de små människorna, som förundrat tittade på de olika väsen som presenterades i omgivningarna på Tunabygdens gammelgård.
Det var pedagogiska omsorgen som hade sin årliga tomtevandring, med sina femåringar. Barnen var som vanligt förväntansfulla, de hade ju hört om detta av förra årets femåringar och nu, äntligen, var det deras tur. En grupp barn på förmiddagen och en grupp på eftermiddagen är också tradition. Förmiddagsgruppen bestod av femåringar från Myrstacken, Myran och Mellangården. Under promenaden möter barnen tomtemor, den sovande tomtenissen, lucian, älgen och självaste tomten. Men de hinner också med information om julbadet, ljusstöpning, bakning och städning. Den sistnämnda hos Märta Mus (Karin Vestberg), som städar och pysslar i sitt hem. När hon inte hittar sina musbarn, så hjälper femåringarna till.
Tomtevandringen kommer sig av att pedagogerna under hösten har gått igenom de olika sederna runt julen, och som avslutning blir det extra krydda med besök på gammelgården och alla företeelser visas för barnen.

 

Publicerat i Annonsbladet Dalarna Borlänge Gagnef vecka 49

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS