ANNONS

Hedemoras blivande kommundirektör heter Tommy Hansen. Han börjar sitt nya jobb vid årsskiftet.
Foto: Hedemora kommun

Tommy Hansen blir ny kommundirektör i Hedemora: “Ett förtroendeuppdrag”

HEDEMORA Hedemoras kommundirektör Annika Strand går snart i pension. Nu har hennes ersättare utsetts. Valet föll på Tommy Hansen. “Att arbeta med offentlig verksamhet är ett verkligt förtroendeuppdrag”, säger han.

Redan i början av året meddelade Annika Strand att hon skulle gå i pension i slutet av året, efter att ha varit kommundirektör i Hedemora sedan den 1 januari 2013.
Processen efter att hitta hennes efterträdare har pågått ett tag och nyligen gick Hedemora kommun ut med att rekryteringen var klar.

Den blivande kommundirektören heter Tommy Hansen, är 55 år gammal och bor i Kungsåra utanför Västerås med sin fru Susanna.
– Jag är mycket nöjd och förväntansfull över att få välkomna Tommy Hansen som vår nya kommundirektör, säger Stefan Norberg (S), kommunalråd i Hedemora, i ett pressmeddelande.

Tommy Hansen har tidigare bland annat jobbat inom Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och Länsstyrelsen i Västmanlands län. För närvarande jobbar han inom Trafikverket, som biträdande projektchef för Förbifart Stockholm. Han är byggnadsingenjör och utbildad vid Mittuniversitetet.
– Att arbeta med offentlig verksamhet är ett verkligt förtroendeuppdrag. Det är viktigt för mig, säger Tommy Hansen i pressmeddelandet.

Han börjar sitt nya jobb den 1 januari. Inledningsvis ska han börja med att lära känna organisationen.
– Min styrka är ledarskap. Jag trivs med att arbeta som chef och ledare. Det som får mig att vilja åka till jobbet varje dag är möjligheten att skapa goda förutsättningar för andra att göra sitt jobb, säger Tommy Hansen, som är en erfaren dokumentärfotograf och gärna tillbringar fritiden i skog och mark.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 44, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS