ANNONS

Företagarfesten i Hedemora 2021 hölls i Folkets Park. Foto: Anna-Maria Nordström

Tolv priser delades ut på Företagarfesten – Isak och Natalia blev Årets Företagare

HEDEMORA z Tolv utmärkelser delades ut på Företagarfesten som hölls i Hedemora Folkets Park. Det kanske mest prestigefyllda priset “Årets Företagare” gick till Isak och Natalia Martinsson som driver spelföretaget Killmonday games AB.

Redan för tre år sedan prisades paret Martinsson på Företagarfesten, då de utsågs till Årets Nyföretagare. Nu fick de en ny utmärkelse i form av Årets Företagare.
“Vi är så glada och tacksamma! Ett särskilt tack till Hedemorahandlingskraft och Företagarna Hedemora. Detta är ett erkännande som vi är väldigt stolta över och det påminner oss om att fortsätta jobba hårt! Våra framtida planer är att släppa fler spel och fortsätta att tjäna samhället så mycket vi kan!”, skriver Killmonday games AB på sin Facebooksida.

Årets Nytänkare blev Christian Hedberg och Maximiliam Dickson Gyllsten med Faster Forward AB, en livsstilsapp som bland annat ger goda exempel på aktiviteter med god tillgänglighet för funktionshindrade.
– Det var jättekul att vinna i denna kategori. Det gör att vi får ett kvitto på att det vi gör med passion och hjärta för att skapa en aktivare livsstil för funktionshindrade även har nått utan för filterbubblan och visat att tillgänglighet är en viktig fråga för alla, säger Christian Hedberg till Annonsbladet.

Vinnarna på Företagarfesten i Hedemora:
Årets Butik: Harry och Gun-Louise Hildén med Hildéns handelsträdgård.
Motiveringen: “Årets Butik är en inspirerande handelsplats och ett utflyktsmål som har lockat besökare till Hedemora i många år. De har lång erfarenhet och gedigen kunskap i en bransch som växer. Årets butik har dessutom skapat en fin arbetsplats där människor får en unik möjlighet att växa in i arbetslivet”.

Årets Företagare: Isak och Natalia Martinsson med Killmonday games AB.
Motiveringen: “Årets Företagare har med begränsad budget lyckats skapa framgång i en hårt konkurrensutsatt bransch. De levererar intressanta karaktärer på en internationell arena och bygger in Hedemoramiljöer hos både Nintendo, Xbox, Playstation och på smarta telefoner. Genom att vara en stor inspirationskälla till unga programmerare och designers lever de sitt drömliv i Hedemora. Det finns varken rätt eller fel, bara konsekvenser. Och era konsekvenser kommer garanterat att bli a big happy fortune”.

Årets Företagsledare: Niklas Malmfors, vd på Österling bygg.
Motiveringen: “Med sin goda branschkunskap och ett strukturerade arbetssätt har årets företagsledare stärkt både medarbetare och organisation. Han har förmågan att motivera och skapa trygghet bland personalen och har ett inkluderande ledarskap. Företagsledaren har nyligen tagit över stafettpinnen och styr nu företaget vidare mot nya framgångar”.

Årets Hedemoraambassadör: Edvin Anger, längdskidåkare.
Motiveringen: “Årets ambassadör är en Hedemorakille som levererar i iskall konkurrens. Han har en ödmjuk framtoning men ett resultatinriktat driv och i spåret är han en fokuserad medaljmaskin”.

Årets Kommunanställde: Camilla Last på Musikskolan.
Motiveringen: “Årets kommunanställd är en proffsig musiker som genom kreativa arrangemang och stämningsfulla uppträdanden sprider sångglädje bland både medarbetare, elever och publik. Hon är en sånglärka som genom smittande skratt och en sprudlande energi ger människor möjlighet att sjunga ut.”.

Årets Nyföretagare: Emilie Danielsson med förskolan Nyckelpigan.
Motiveringen: “Årets Nyföretagare har målmedvetet byggt upp ett stabilt och kreativt företag och en populär arbetsplats. Hon har driv och engagemang och är till förebild för många. Pristagaren lägger grunden för livslångt lärande och har skapat en plats att längta till”.

Årets Nytänkare: Christian Hedberg och Maximiliam Dickson Gyllsten med Faster Forward AB.
Motiveringen: “Genom passionerad närvaro har årets nytänkare skapat en plattform som med ett enkelt knapptryck visar fler möjligheter än hinder. Med modern teknik plockas russinen ur den digitala kakan och ett smörgåsbord av tillgängliga upplevelser erbjuds. Med sin nya livsstilsapp väcks upptäckarglädje och skapar livskvalitet”.

Årets Unga företagare: Anton Andersson med Hollstenius VVS.
Motiveringen: “Årets Unga företagare har med stor drivkraft och genom kvalificerat arbete byggt upp sitt företag och skapat en stabil verksamhet. I en gedigen bransch levererar han eftertraktade tjänster och skapar både trygghet och värme hos sina kunder”.

Gesällbrev delades ut till frisören Alice Sjöstrand med Salongen Hedemora.
Motiveringen: “Gesällbrevet är Hantverkarnas egen kvalitetsgaranti. Som kund kan du vara säker på att en hantverkare med Gesällbrev är väl insatt i yrket vilket de visat bland annat genom sitt Gesällprov. Gesällbrev finns i ett flertal europeiska länder och i Sverige utfärdas drygt 1000 Gesällbrev per år av Sveriges Hantverksråd. Idag kan man ta sitt Gesällbrev i omkring 70 olika yrken”.

Fotnot: Företagarfesten arrangerades av Företagarna Hedemora och Hedemora Handlingskraft. Pristagarna har utsetts av en jury bestående av representanter från arrangörerna samt från näringslivsenheten på Hedemora kommun.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter), nr 47, 2021

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS