ANNONS

Sergio de Brito, vd för Sogeti Sverige AB kommenterade ramavtalet med stolthet över att att få leverera IT-tjänster till Trafikverket.
Foto: Sogeti

Tog hem ramavtal värt 2,3 miljarder

BORLÄNGE. IT-konsultföretaget Sogeti blev nyligen ensam vinnare i ramavtalsupphandling värderad till 2,3 miljarder kronor, som enda leverantör av Trafikverkets nya ramavtalsupphandling gällande IT-tjänster för applikationsutveckling och applikationsförvaltning. Avtalet sträcker sig initialt över fyra år och kan förlängas i maximalt ytterligare tre år.

– Vi är otroligt stolta över att leverera IT-tjänster för applikationsutveckling och -förvaltning till Trafikverket via det nya ramavtalet. Vi ser fram emot att vara en proaktiv, innovativ och agil partner, med en leveransförmåga av hög kvalitet, som ger tillgång till hela vår koncerns omfattande tjänsteportfölj. Våra experter och team, 100 procent fokuserade på att skapa värde snabbt och på ett kostnadseffektivt sätt, står redo att stötta Trafikverkets digitaliseringsresa under de närmaste sju åren, kommenterar Sergio de Brito, vd för Sogeti Sverige AB.

Trafikverket ser över sina behov inom sin IT-verksamhet och har nu tecknat ramavtal med en utvald leverantör i Sverige – Sogeti Sverige AB (företaget är en del av Capgemini-koncernen) – med verksamhet på 20 orter runt om i landet.
Det nya ramavtalet trädde i kraft den 15 juni.
Ramavtalet hanterar avrop av resurser och team för applikationsutveckling och applikationsförvaltning inom Trafikverkets IT-verksamhet.
Avtalstiden är fyra år. Trafikverket äger rätten att förlänga avtalet med ett år plus ett år plus ett år.

Den totala inköpsvolymen uppgår som högst till 2,3 miljarder kronor över den maximala avtalstiden på sju år.
De fokuserade effekter som Trafikverket vill uppnå med det långsiktiga samarbetet med Sogeti är:
Ökad skalbarhet inom applikationsutveckling och applikationsförvaltning, ökad innovation, ökad kostnadseffektivitet och minskad risk.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS