ANNONS

Sverigedemokraternas distriktsordförande i Dalarna Rasmus Giertz., Sverigedemokraternas riksdagsledamot Adam Marttinen, Sverigedemokraternas ordförande i Borlänge Kent Forschner-Hell besökte Tjärna Ängar.
Foto: Veronica Rigtorp

Tjärna Ängar fick besök av SD-politiker

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Adam Marttinen tillsammans med lokala politiker besökte Högskolan, Tjärna Ängar och polisen.

Adam Marttinen sitter i riksdagens justitieutskott och är sedan 2014 Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson.
Han var inbjuden av sina lokala partikollegor till Borlänge för att skapa sig en egen uppfattning om bland annat studenternas situation på Tjärna Ängar och studentboendet Locus.
– SD:s vårbudget lägger mycket pengar på trygghetssatsningar, förkunnade Adam Marttinen och fortsätter:
– Vi var också med att tog fram den nya lag som underlättar för polisen att sätta upp kameror.

Att det i särskilt utsatta områden få in uppgifter när brott har hänt är svårt och det har SD största respekt för och menar att där är kamerorna ett bra komplement till polisens närvaro.
Även att sätta in ordningsvakter förespråkas, men dessa saknar befogenheter att freda sig.
Han berättar att partiet vill att de som stör ingripande i dessa områden ska få omedelbara konsekvenser.
– Vi tror också att kamerorna kan stävja brottsligheten och flytta ut den från bostadsområdena, så barn och vuxna kan röra sig tryggt.
– Att studenterna huseras mitt i området och känner otrygghet och vill därifrån är en del av problembilden, då detta blir en negativ sak för ortsutveckling, konstaterade Adam Marttinen.

Adam Marttinen, SD:s distriktsordförande i Dalarna Rasmus Giertz och Sverigedemokraternas ordförande i Borlänge Kent Forschner-Hell vandrade in i området som för dagen var väldigt lugnt.
De hann också med att prata lite med några damer som jobbade inom hemtjänsten på Tjärna Ängar och fick deras syn på området. Som både var ris och ros.
Efter timmen på Tjärna Ängar gick besöksturen till polisen, där Marttinen hoppades få reda på hur det går med polisutbildningen.
– Som jag förstått det så står det platser tomma på utbildningarna och där de nya jobben går till civilanställd personal inom polisen.

På frågan om vad som kan göras, svarar Marttinen:
– Mer poliser, mer kameror och längre straff som är normgivande.
– Utan straffrabatt, tillade Kent Forschner-Hell.
– Och sänkt straffålder, inflikar Rasmus Giertz.
Rasmus Giertz berättade också för Adam Marttinen hur de löst liknande problem i områden i Falun, genom att blanda hyresrätter och bostadsrätter i områden.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS