Tio raka för Borlänge HF

BORLÄNGE. Borlänge kunde på onsdagskvällen räkna in sin tionde raka seger i hockeyettan efter 6-1 (0-0, 3-1, 3-0) mot Surahammar.

Statistik är lustfylld läsning för anhängare av Borlänge Hockey – laget är ännu obesegrat under ordinarie speltid. För tabelljumbon Surahammar råder motsatsen. Onsdagskvällens förlust innebar lagets 13:e raka nolla i kolumnen för vunna poäng.
Trots den siffermässigt klara segern så var BHF-tränaren Dennis Hall inte helt nöjd med sitt manskaps insats.
– Vi har svårt att spelmässigt komma upp i den nivå som jag önskar. Vi tävlar inte som vi borde. Det är ändå starkt att vinna trots att allt inte kuggar i, säger han i en intervju publicerad av BHF.
Den notoriske poängmakaren, hockeyettans främste, Markus Persson fortsatte att leverera. Två mål kom från hans klubba. Övriga målskyttar var Ludwig Wistén, Henrik Olsen, Petter Mäkitalo och Oliver Erixon.
Närmast väntar en tidig seriefinal mot tabelltvåan Tranås. Så här långt in i seriespelet det enda lag mot vilket BHF har revansch att fordra, Tranås vann på straffar i lagens förra möte.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SKOGSBO. Kim Ojala är bara elva år men han har redan flera gånger varit iväg och testat på ishockeyspelande utanför Sveriges gränser. I vår väntar nya äventyr i österled för talangen.
SKOGSBO. Nicklas Lidström Cup blev som vanligt en stor hockeyfest och den 47:e upplagan av cupen vanns av Täby HC. Nicklas Lidström var en mycket populär prisutdelare vid avslutningen.
AVESTA. Det är skilda världar för representationslagen i IBF Lokomotiv Avesta. Herrarna kämpar i toppskiktet och siktar på uppflyttning medan damerna har det betydligt jobbigare.