ANNONS

Cecilia Holm och Jonna Sohlström är två av pedagogerna som anställts och kan hälsa välkommen till Blåkullens nya avdelningar.
Foto: Mikael Eriksson

Tillfälliga lokaler löser platsbrist

AVESTA. Delar av den nya förskoleavdelningen Blåkullen 3 har fått flytta in i tillfälliga lokaler på Corneliusgatan. Bygget av de nya lokalerna vid Rågskolan ska bli klara under mars.

Efterfrågan är stor på förskoleplatser. För att möta behovet har förskolan Blåkullen utökats. Det kommer att bli tre nya avdelningar (Doddo, Dadda och Bobbo, Babblarnamn) i Rågskolans gamla gymnastikhall som nu byggs om och anpassas till förskolans behov. Enligt de första beräkningarna så skulle bygget stå klart vid årsskiftet, men så har det dock inte blivit. Förklaringen är att det har tillkommit lite mer arbeten som man först inte såg behövde göras.
– Det är bättre att det får ta tid och att det blir rätt och riktigt, säger förskolechef Maria Hedström.

Men eftersom det fanns en kö med barn som behövde förskoleplats och personal som redan anställts har en lösning med tillfälliga lokaler möjliggjort uppstarten i januari ändå. Lösningen blev att ställa i ordning Gamla Byns gamla lokaler på Corneliusgatan till tillfälliga förskolelokaler.
– Det är angeläget att möta upp föräldrarnas behov, säger Karin Vestman resultatenhetschef inom barnomsorgen.

Hon ser också fördelen med att kunna jobba i hop en grupp innan man flyttar in i de nybyggda lokalerna
Under några intensiva dagar har kontorsrummen förvandlats till olika pedagogiska miljöer; ut har skrivbord och hyllor burits och in har i stället myshörnor, docksängar, diverse leksaker burits.

Maria Hedström är noga med att poängtera att dessa lokaler är inget annat än tillfälliga lokaler, men att lokalerna ställts i ordning för att ge barnen en säker, trygg och god stimulerande pedagogisk miljö. För utomhusaktiviteter kan de använda förskolan Prästkragens gård som ligger ett stenkast bort.
– Vi får göra det bästa av situationen, samverkan är god mellan förskolorna i centrala Avesta och det här blir en bra lösning under de här veckorna, säger Maria Hedström.
Cecilia Holm och Jonna Sohlström är två av pedagogerna som ska arbeta i lokalerna. Både är mycket positiva till lösningen.

– Det känns bra, vi ser möjligheterna, säger Cecilia Holm och Jonna Sohlström nickar instämmande.
De hyllar också vaktmästaren Peter Krona som ställt upp och skruvat möbler och flyttat runt på möblerna.
– Vi har världens bästa vaktmästare, säger Maria Hedström.
Hon säger vidare att de haft kontakt med samtliga berörda föräldrar och informerat om läget.

I måndags började de första barnen skolas in, sammanlagt kommer det att vara 15 barn och 4,5 tjänst pedagoger i de tillfälliga lokalerna. När så Blåkullen 3 står färdig någon gång under mars så kommer den att rymma sammanlagt 42 barn i de tre avdelningarna Bobbo, Doddo och Dadda.

Publicerad i Annonsbladet /Avesta/Norberg) vecka 03 2018

Other websites you may be required to become. Information on my track of your fitness goals. Generalized depression 04 but it is compactly concentrated within a few steps you healthymanviagra can take the medicine.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS