Tidigare vikarier tillbaka i sommar

– Det är otroligt positivt att så många vill komma tillbaka och att fler vikarier också har kommit in löpande under året, säger Anna Andersson, chef för sociala sektorn.
Foto: Veronica Rigtorp
BORLÄNGE. Flera av Borlänge kommuns sommar vikarier inom vård och omsorg är tillbaka i sommar igen.

Varje år rekryteras sommarvikarier till Borlänge kommuns verksamhet inom vård och omsorg.
Inför årets semesterperiod har behovet av att rekrytera nya sommarvikarier minskat. Det beror bland annat på att kommunen har fått in fler timvikarier under året och att fler sommarvikarier från förra året har valt att komma tillbaka. Till semesterperioden 2018 rekryterades cirka 400 sommarvikarier och till årets semesterperiod behövs cirka 270 nya sommarvikarier.
– Det är otroligt positivt att så många vill komma tillbaka och att fler vikarier också har kommit in löpande under året. Det blir både bättre för våra brukare när det är fler rutinerade sommarvikarier som kan verksamheten och redan känner brukarna, samt för våra ordinarie medarbetare, när det är färre nya som behöver introduceras varje sommar, säger Anna Andersson, chef för sociala sektorn.

I höstas skickades en enkät ut till alla som var vikarier sommaren 2018. 304 personer deltog i enkäten och 84 procent svarade ja på frågan Är du intresserad av att arbeta i Borlänge kommun nästa år?
Borlänge kommun erbjuder även i år alla sommarvikarier möjlighet att arbeta heltid.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

ORNÄS. Anrika borlängeföretaget CTH och kulturprisbelönta allmogemålaren Slotts Barbro och Siljansnäs designern Pirjo design, visar sina sammanvävda färdigheter i en modevisning den 17 augu
BORLÄNGE. Stort intresse när bolaget Stafina söker en ung VD i åldern 18-26 år, till nystartat bolag verksamt inom e-handel.
BORLÄNGE. Sveriges mest kända arkitekt Gert Wingårdh formger Borlänges stationsområde. Det blir ett nytt landmärke i stadsbilden och ska göra hela Dalarnas knutpunkt mer levande.