The Real Group uppträder i kyrkan

FOLKÄRNA. Den 1 september återinvigs Folkärna kyrka, och det med en riktig rivstart. Förutom kyrkan ska även en askgravlund invigas och senare i veckan en konsert med The Real Group.

Nu är Folkärna kyrka redo att återinvigas, och det görs under festligare former söndag 1 september. Detta i samband med gudstjänsten där fyra präster kommer att medverka, bland annat stiftsprost Peter Åström och kyrkoherde Ingrid Öberg-Hägg. Vidare blir det musik av diplomorganist Jörgen Engström och det hela avslutas med lunch i församlingshemmet.

Men redan dagen innan är det en invigning till. Det är den nya askgravlunden som invigs på lördagskvällen. I samband med det blir det kaffe och tårta. Då ska även helgmålsringningen vara i gång och åter ljuda utöver bygden.
Tisdag 3 september blir det konsert med The Real Group i Folkärna kyrka.

– Vi ville ha ett riktigt crescendo i Folkärna, säger Ingrid Öberg-Hägg om den rivstart som görs med den nyrenoverade kyrkan.
Hon säger vidare att de under hösten kommer att hålla gudstjänst i Folkärna kyrka varje söndag kväll.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 35 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

De vägrar ge sig! Och nu presenterar Riksteatern Folkarebygdens Teaterförening vårens program med tre godbitar. Först ut ”Man får väl ställa upp” i regi av Adde Malmberg.
Många svenskar beger sig sedan många år till Kina för affärskontakter. En av dem är Avestabon Mats Sundstedt som äger FEAL i Horndal. Men det blev en resa som präglades av Coronaviruset.
Ni har väl testat padeltennis? Nu kommer nästa racketsport: Pickleball. – En sport som passar alla åldrar, säger Hasse Sköldebjer i Avestakorpen.