Tennistalanger vässar formen

Evelina Lööv, 12 år, var ett av barnen som deltog i Avesta TK:s tennisskola där fyra pass genomfördes på lika många dagar. – Man hinner med ganska mycket under de fyra passen, säger tränaren Andreas Nilsson.
Foto: Kenneth Johansson
AVESTA. Avesta TK genomför i två olika omgångar en fyradagars tennisskola för olika åldrar och kunnande. En av kurserna har slutförts medan det sista tillfället startar måndag vecka 32.

Barnen är indelade i två åldersgrupper där de allra yngsta, 6-9 år, spelar minitennis. För de vuxna gick det att välja mellan tre nivåer – nybörjare/lätt, medel och tuff.
– Vi hade tre vuxengrupper med sammanlagt omkring 15 spelare och vi försöker få grupperna så jämna som möjligt. Många av dem som var med är även med på ordinarie träning under terminerna men då är det ofta en gång i veckan och nu blev det fyra pass på en vecka. Många uppskattar när det blir lite intensivare, berättade tränaren Andreas Nilsson när den första kursveckan var avslutad.

För tredje året i rad anlitar Avesta TK Andreas som tränare och han hjälper inte bara till på sommaren utan även under inomhussäsongen.
– Jag driver ett eget företag som tränare och hjälper till i olika föreningar men även privatpersoner. Det är roligt att komma runt till olika klubbar. Men i år blev det bara två sommarveckor i Avesta, det var de enda veckor jag kunde komma loss. Förra året hade vi tre veckor.

Barnens pass är en timme långt medan nåt vuxenpass blir lite längre.
– Det blir ganska olika upplägg om man har en nybörjargrupp jämfört med mer vana motionärer. Men man hinner med ganska mycket under dessa fyra pass.

Den första träningsveckan blev extra svettig då temperaturen långa stunder låg över 25 grader.
– Jag är absolut nöjd med veckan och det var härligt väder. Det blev en varm avslutning och det blir som en gryta på banorna, säger Andreas.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 32 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Fotbollen ska vara en lek - något som Krylbo IF:s ledare har stort fokus på när de allra yngsta kliver in i fotbollens värld. – Det kom 22 på vår första träningen, säger Andreas Andersson.
I dag för 35 år sedan omkom 39 personer på Heyselstadion. Det i samband med Europacupfinalen mellan Liverpool och Juventus. "En svart dag för fotbollen" skriver Annonsbladets Niclas Bergvall
Det är brist på tränare.. Här har ni dock två killar som tagit det första steget och utbildat si . Rasmus Pettersson och Marcus Asplund ingår i år i ledarstaben för Avesta AIK P08-lag.