ANNONS

Hasse Johansson har arbetat inom detaljhandeln under hela sitt yrkesverksamma liv, nu ska han öppna en Tempobutik i Centrumgallerian.
Foto: Mikael Eriksson

Tempobutik öppnas i centrala Hedemora

HEDEMORA. Det har tagit lite tid men nu är snart allt på plats med en ny livsmedelsbutik i centrala Hedemora. Det är Hasse Johansson som står bakom Tempobutiken i Centrumgallerian.

– Det känns jättebra, det är det här jag brinner för. Orden kommer från Hasse Johansson som är den står bakom satsningen med en Tempobutik i Centrumgallerian.
För tillfället så är lokalerna en byggarbetsplats. Men snart så ska hyllor, kyldiskar, kassaapparater med mera ha kommit på plats i den 420 kvadratmeter stora lokalen. Enligt planeringen ska butiken öppna under vecka 24.

– Det blir en fullsortimentsbutik, säger Hasse.
Men då ytan är begränsad så blir det ett bassortiment av varor. Även om butiken till Tempokedjan så finns en frihet att anpassa utbudet. Hasse säger att det är viktigt med lokalproducerade varor.
– Vi kommer att känna oss fram, lyssna på kunderna och arbeta med enkelhet.

Hasse är född och uppväxt i Örebro men bor numer i Valbo. Hela sitt yrkesliv har han varit verksam inom detaljhandeln. Tillsammans med två kompanjoner driver han en Tempobutik i Gävle. Den kommer han att ha kvar men driften får kompanjonerna svara för. Hasse kommer att lägga all sin tid på Hedemorabutiken.
Han räknar med att kunna anställa mellan åtta och tio personer.
Hur det blir med öppettiderna är inte klart i dagsläget.
– Jag kommer att kika på vilka öppettider andra butiker har och anpassa mig efter det.

Idéen till att öppna butiken på Åsgatan kom efter att Hasse under hösten fått kontakt med ägarna till Centrumgallerian, Martin och Peter Kolstad. Därefter har det rullat på.
– Jag har fått ett bra bemötande och blivit väl mottagen av såväl fastighetsägarna som kommunen och banken.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 17 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS