ANNONS

Här repeterar Nienke Hijstee och Imke Hijstee som Svante Proppström och Dennis Jakobsson.
Foto: Privat

Teatergrupp redo för premiär i Q-town

LUDVIKA. Sedan i våras har teatergruppen Los Moscos arbetat med sin pjäs “What happens in Q-town stays in Q-town”. Och nu är det dags att visa upp sig för publiken. – Det känns pirrigt, men det är en trygg grupp, så det kommer att gå bra, säger Theres Eriksson, en av ledarna.

Los Moscos är en av flera teatergrupper i föreningen Teaterslaget. I våras började de tio deltagarna tillsammans med ledarna Theres Eriksson och Elin Wallenius att spåna idéer för en ny pjäs.
– Det började med att alla fick lägga lappar med idéer i en burk och utifrån det har vi sedan skissat fram ett manus, dialog och gjort allting tillsammans, berättar Theres.
– Så det har varit väldigt demokratiskt.
Ungdomarnas pjäs har fått namnet “What happens in Q-town stays i Q-town”.
– Den handlar om ett HBTQ-bröllop och som vanligt vid bröllop blir det kaos. Det är en komedi, kan man säga.

Teatergruppen Los Moscos består av ungdomar i åldrarna 12-18 år som nu under helgen ska uppträda för publik på Teaterhuset. För vissa av dem blir det första gången inför publik.
– Förra julen gjorde vi små pjäser som vi la ut på Youtube, säger Theres.
Det finns ett stort intresse bland fler ungdomar att gå med i gruppen, men det har inte varit möjligt inför den här pjäsen.
– Men när vi är klara så vi börja med julcabareten och då har nya medlemmar chansen att få vara med. Då ska vi också samarbeta med två yngre teatergrupper i föreningen och kanske också vuxengruppen.
Föreställningarna hålls på Teaterhuset den 29 oktober klockan 18.30, den 30 oktober klockan 18.00 och 31 oktober klockan 16.00.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS