Sveriges största draknäste

Sveriges största Draknäste blir det för årets UF:are, berättar Thomas Agneteg, regionchef Ung Företagsamhet i Dalarna. Foto: Veronica Rigtorp/Arkiv
Sveriges största Draknäste blir det för årets UF:are, berättar Thomas Agneteg, regionchef Ung Företagsamhet i Dalarna.
Foto: Veronica Rigtorp
"När ett planeringsmöte spårar ur lite", skriver Thomas Agneteg skämtsamt på Facebook-sidan för Ung Företagsamhet.

Med hänvisning till att det torsdagen den 15 oktober anordnas Sveriges största draknäste med 900 deltagare samtidigt och man vill gärna ha med unga och näringslivet i detta.
Över hela Dalarna kommer elever att möta näringslivet och få pitcha sina idéer för att utvecklas och skapa kontakter. Allt sker digitalt och på distans.

25 jurygrupper får se totalt 250 pitchar framförda av cirka 800 UF-företagare.
Till detta behöver draknästet cirka 100 personer som kan lägga cirka 2,5 timme på för- och/eller eftermiddagen.
– Vi behöver även experter som eleverna kan prata lite djupare med om till exempel marknadsföring försäljning, ekonomi med mera, säger Thomas Agneteg.
Dagen börjar och slutar med en direktsändning där bland andra Ingrid Saksvik från Arbetsmarknadskunskap, Therese Nielsen från Nyföretagarcentrum och Jörgen Malmberg delar med sig av sina kunskaper.

För den som vill vara med i Sveriges största draknäste och samtidigt bidra till framtida utveckling och tillväxt är det bara att höra av sig till Thomas Agneteg, regionchef Ung Företagsamhet i Dalarna.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Boliden planerar att i slutet av året söka tillstånd att öka produktionen nere i Garpenbergsgruvan med ytterligare 20 procent till 3,5 miljoner årston.
Civilingenjören Linnea Bergman säljer solenergisystem till Afrika för att världens fattiga ska få tillgång till miljövänlig och billig el.
En tidigare chef för en verksamhet i Säters kommun har frikänts från misstankar om grovt förtal.