Svenskt flygbolag i konkurs

BORLÄNGE. Det svenska flygbolaget Nextjet ställer omedelbart in alla flygningar. Företaget kommer att ansöka om konkurs, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Det är inget som direkt berör oss här i Borlänge eller i Mora, men det visar hur svårt det är för mindre flygplatser ekonomiskt, säger Stefan Carlsson, marknadschef på Dala-Airport.
Dalaflyget, med Dala-Airport och Mora/Siljan Flygplats, anlitar det holländska bolaget AIS Airlines respektive Direktflyg för regionala flygningar.

– Nextjets konkurs skakar om hela regionala flygsverige, inte minst de flygplatser som drabbas, säger Stefan Carlsson.
Nextjet har länge dragits med ekonomiska problem och från klockan 13.00 i dag ställdes samtliga flygningar in.
Nextjets besättningar ska ha fått beskedet om konkursen via ett sms under onsdagen.
Flygbolaget uppges fortfarande ha personal kvar på destinationer flygbolaget trafikerat under förmiddagen.

“Det är djupt beklagligt att styrelsen tvingats ta detta beslut. Speciellt för våra passagerare som direkt drabbas av detta och för vår personal, men också för våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid”, kommenterar vd Magnus Ivarsson i pressmeddelandet.
Flygbolagets kundtjänst håller tills vidare stängt. Det går inte längre att komma in på Nextjets hemsida eller komma i kontakt med bolagets presstjänst.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA. Länsstyrelsen och Byggdialog Dalarna samlade utvalda nyckelpersoner för att diskutera vad branschen måste göra för att bidra till ett klimatneutralt Dalarna. 
BORLÄNGE. En garagelänga på Betesgatan har under helgen utsatts för inbrott.
BORLÄNGE/LOS ANGELES. Musikartisten Kennedi från Borlänge uppträder med egen show i Los Angeles inför utsålda hus, men säger blygsamt att hon inte slagit igenom än.