ANNONS

Svenska tonsättare hyllas med konsert

AVESTA/FALUN. Föreningen svenska tonsättare fyller 100 år och musik- och kultursverige går nu samman för att fira med klassiker och okända pärlor ur den svenska orkesterrepertoaren.

Dalasinfoniettan bjuder nu in till två jubileumskonserter. Den första blir nu på fredag, 30 november på Avesta teater. Den andra på lördag, 1 december, i Kristinehallen, Falun. Anna Raihle och Linnea Hällqvist  är solister.

Trots den blygsamma storleken är Sverige ett land med en stark position i den moderna musikvärlden.

– Inom populärmusiken talar man gärna om ”det svenska musikundret”, men även inom den klassiska genren är vi välrepresenterade, framhåller Jonas Martinson på Musik i Dalarna i ett pressmeddelande.

I år är det 100 år sedan Föreningen Svenska Tonsättare (FST) bildades och utan den hade det svenska musiklandskapet inte sett ut som det gör idag. FST organiserar de professionella tonsättarna inom det konstmusikaliska området. Föreningen har till ändamål att tillvarata medlemmarnas konstnärliga, ekonomiska och sociala intressen, medverka till spridning av svensk musik i Sverige och utlandet och överhuvudtaget främja svensk musikkultur. Det var exempelvis FST som 1923 grundade STIM.

– I samband med 100-årsjubiléet vill vi hylla våra svenska tonsättare med en riktig festkonsert!

Därför bjuder nu Dalasinfoniettan in till denna konsert där det bjuds på klassiker och okända pärlor ur den svenska orkesterrepertoaren.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS