ANNONS

Svedlund tror på en hel säsong för Avesta AIK

När Avesta AIK gör comeback i division 1-fotbollen blir det mot IFK Västerås hemma på Avestavallen den 10 april. Om det nu blir någon fotboll i april ska tilläggas.

Efter ett häftigt drama i höstas vann Avesta AIK division 2 och klev ett steg uppåt.
I år blir det spel i division 1 norra Svealand, den tredje divisionen.
Senast ”Klubben” spelade i division 1 var säsongen 2018, men då räckte inte 13 poäng för att klara sig kvar och laget åkte ur tillsammans med Korsnäs IF och Bälinge IF.
Seriepremiär i ettan är det den 10 april när Avesta hemma ska möta IFK Västerås. Därefter väntar Uppsalaklubben Vaksala SK på bortaplan och Skutskärs IF hemma.

Läs mer: Alexandra sköt Avesta AIK till serieseger

I fjol blev det en halv säsong på grund av coronapandemin och det finns en del som talar för att seriestarten skjuts upp i år.
– Jag tror att det kommer att kunna bli en hel serie, med tanke på vaccinet börjat satts in. Vi får se hur långt de kommer med det. Så om det kommer öppnas upp lite, då tror jag på en hel serie ändå. Jag hoppas på det, säger tränare Magnus Svedlund på klubbens hemsida.
Klart är att 21-åriga anfallaren Izabelle Lundqvist, återvänder efter en säsong med Sollentuna FK i ettan.
– Det känns bra att vara tillbaka, säger Lundqvist till hemsidan.

Alla lag i serien
Totalt ingår tolv lag i serien: Avesta AIK, Gamla Upsala SK, Gefle IF, IFK Västerås, Kvarnsvedens IK, Rimbo IF, Sandvikens IF, Selånger SK, Skutskärs IF, Täby FK, Vaksala SK och Västerås BK 30.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS