Svår sveda i plånboken

Hemma igen. Några dagar i länsflykt räcker.

Svedan i plånboken svår. Det är ohemult dyrt att semestra i Sverige.

Minns speciellt mitt försök att för en natt hyra en svårt sliten Friggebod i södra Sverige. Sommarjobbaren bakom campingplatsens disk presenterade med ett brett leende en prislapp med fyra siffror. Avvisade erbjudandet med en morrning, tog in på hotell och sparade hundralappar.
Kapitulerade inför värmen och köpte isglass till ett pris som vida översteg det erbjudande som skylten på frysboxen presenterade. Orkade inte ta strid. Åt och led.
Dessa semestersabotörer borde vara klädda som Björnligan tänkte jag, med svart mask, röd tröja med nummerlapp på bröstet, blå keps och byxor.

Smärtsamt insiktsfullt måste erkännas att mitt ekonomiska sinnelag stundtals är sällsynt selektivt. Tänkte inga sparsamma tankar då förrådet av fiskeredskap fylldes på inför en stundande fjällresa. Flugor tänkta att serveras som lömskt sinnade mellanmål till fiskar av ädla arter får kosta.
Tanken på att nappa på tanken om inköp av sådana av sekunda kvalitet kändes aldrig aktuell.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Törs skriva att jag gillar Zlatan. Törs till och med tycka att han är värd att stå som staty i Malmö.
Försöker motstå frestelsen att bli en felfinnare. Just nu känns den uppgiften ganska tuff.
Måndag morgon. Kaffebryggarens gurglande överröstas av ljudet av tunga regndroppar som landar på rutan som förbinder mitt köksbord med yttervärlden.