ANNONS

Susanne Hedenskog har hittat sin väg till ett liv fritt från stress och ångest i de tre principerna. 6 februari ordnar hon en stor föreläsning i Kristinehallen, Falun tillsammans med Tomas Lydahl och Dennis Westerberg.
Foto: Rebecca Linder

Susanne hittade lösningen i tanken

BORLÄNGE. Susanne Hedenskog drabbades av utmattningssyndrom med start i oktober 2014. Idag har hon gått en coachutbildning och vill inspirera fler till ett liv fritt från stress och press.

I oktober 2014 åker Susanne Hedenskog till vårdcentralen. Hon har nu haft konstant hjärtklappning i fyra dagar tror att det är något fel på hennes hjärta.
– Såhär i efterhand så borde jag ju ha fattat att signalerna som kroppen sände ut var tecken på att jag borde ha dragit i handbromsen.

Hon har levt ett fartfyllt och ibland hektiskt liv som butikschef i många år. Signaler som hennes kropp började sända ut var bland annat hjärtklappning, yrsel, illamående och svettningar. På vårdcentralen konstaterades att hennes EKG var normalt. När hon sedan stannade hemma en vecka från jobbet så drabbades hon av en enorm trötthet. Hon remitterades till en kardiolog för vidare utredning men det konstaterades även nu att det inte var något fel på Susannes hjärta. Detta blev dock starten för en ganska lång sjukskrivningsperiod för Susanne. Efter tre månader trappade hon upp arbetet med hjälp av en ny slags kognitiv beteendeterapi med fokus på acceptans, förändring, inre perspektivtagande och Mindfulness i kombination med aktiv handling.

Allt gick bra men när hon kom upp i hundra procent så tog det inte lång tid innan allt rasade igen.
– Jag var snabbt tillbaka i samma mönster som tidigare så för att få till en ordentlig förändring valde jag att säga upp mig.
Efter ungefär ett års sjukskrivning igen började hon arbeta som personlig assistent samtidigt som hon gjorde allt för att må bra. Hon testade mindfulness, yoga, kosttillskott.

Hon fick nytt jobb som säljare, men det var när hon läste boken “Livet inifrån och ut” av Michael Neill som hon hittade sin lösning – i tankarna. Hon valde då att gå en coachutbildning hos Tomas Lydahl och Dennis Westerberg där utgångspunkten är de tre principerna – sinnet, medvetandet och tanken. De tre principerna saluför dock inte någon ny coach-metodik. Principerna bara är.
– Förstår man att en tanke är ingenting, men att det skapar känslor i kroppen så kan man komma långt, säger Susanne.

Insikter kring vad tankar egentligen är, får människor att bry sig mindre om det som tänks, och istället bli mer intresserade av vad som finns bortom tankarna. Det gör att de inte längre behöver vara så rädda för det som upplevs, och därmed kan erhålla mer sinnesfrid och lugn, trots att världen runtomkring kan vara bullrig och bökig.

Idag jobbar Susanne som butikschef igen men lever ett liv fritt från stress.
– Visst kan jag uppleva stress ibland, men det är väldigt sällan jag får hjärtklappning.

Fakta – De tre principerna:

  • Sinnet – livet som finns i allt levande. Livskraften är ett obestridligt faktum, trots dess gåtfullhet.
  • Medvetandet (psyket, själen, det mentala) – den skärm, på vilken alla upplevelser av livet tar form.
  • Tanken är just den princip som ger form åt livet för den som tänker, oberoende av vad som tänks. Utan tanke, ingen upplevelse. Tanken är en illusion, som verkar verklig när den tänks, men tanken finns inte egentligen.
    Vill man veta mer kan man surfa in på: denniswesterberg.com/de-tre-principerna

Publicerad i Annonsbladet vecka 04 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS