Succé för Norbergs brottningsbjässar

Tommy Andersson, Norberg, här i blå trikå, fick tuffast möjliga start på veteran-SM. Han ställdes direkt mot den betydligt mer meriterade Jimmy Samuelsson, AIK. Jimmy, som bland annat har ett VM-guld som senior och åtta VM-guld som veteran, vann som väntat SM-guldet i 78 kg A.
Foto: Kenneth Johansson
NORBERG. Norbergs Brottarklubb hade det hedrande uppdraget att ta hand om årets veteran-SM. Där blev det fint facit för hemmaklubben som lade beslag på fyra individuella SM-medaljer.

Totalt kom hela 55 brottare till start.
– Nytt rekord för veteran-SM, det tidigare rekordet var 41 tävlande. Det här är det största vi arrangerat och vi fick väldigt fina lovord av förbundet.
– Detta var det bäst arrangerade veteran-SM de varit på, vilket så klart är jättekul att höra, säger Jimmy Johansson, en av deltagarna från Norbergs Brottarklubb.

Tävlingarna hölls på två mattor i Frida Hansdotter Arena och där var läktaren välfylld.
– Ja, jag tror nog att det var publikrekord i hallen också.
Åldersindelningen var 35-45 år (klass A) och från 46 år och uppåt (B).
Fyra SM-medaljer blev det för NBK, dock tyvärr ingen av den ädlaste valören. Men två silver i form av Robert Höglund i 62 kg A och Mikael Andersson i 78 kg B. De två bronsmedaljerna togs av Sebastian Andersson i 88 kg B och Mattias Pettersson 100 kg B.
– Norberg vann lagtävlingen på elva poäng före Örgryte som hade åtta poäng, så det var också jättekul, säger Jimmy.

Övriga deltagare från NBK var Mattias Bagander 70 kg A, Tommy Andersson 78 kg A, Mikael Johansson 100 kg B.
För vissa av Norbergsbrottarna finns redan nya utmaningar på agendan.
– Några av oss siktar på veteran-VM i Aten 2020, berättar Jimmy.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 23 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

I dag för 35 år sedan omkom 39 personer på Heyselstadion. Det i samband med Europacupfinalen mellan Liverpool och Juventus. "En svart dag för fotbollen" skriver Annonsbladets Niclas Bergvall
Det är brist på tränare.. Här har ni dock två killar som tagit det första steget och utbildat si . Rasmus Pettersson och Marcus Asplund ingår i år i ledarstaben för Avesta AIK P08-lag.
Max 50 åskådare per match. Det är vad som gäller för ungdomsfotbollen i Dalarna. Något som Stefan Eriksson, vice ordförande i Avesta AIK, tycker följs bra.