ANNONS

Totalt räknade Föreningen Borlänge bildfestival till 3113 besökare under höstens utställningsveckor.
Foto: Veronica Rigtorp

Succé för höstens utställningar

BORLÄNGE. Föreningen Borlänge Bildfestival sammanfattar hösten med orden: intensivt och fantastiskt.

Över 3 100 personer besökte föreningens tre utställningar Årets Bild, Mellan Svackorna och Filterfritt i föredetta Lindexlokalen i Borlänge Centrum.
– Vi är både överrumplade, överväldigade och jätteglada över det stora intresse som våra utställningar har rönt, säger Lena Lagestam som är ordförande i Föreningen Borlänge Bildfestival.
Föreningen började i oktober med att visa utställningen Årets Bild. Under november fylldes den på med fotomaratonvinnaren Jonas Stenströms utställning “Mellan Svackorna”.
I december invigdes sedan utställningen FilterFritt där 120 elever från Maserskolan i Borlänge dokumenterat sin vardag.
– Det är jättekul att vi fått ett så bra första år i föreningen, säger Henrik Hansson som är den andra grundaren av föreningen. Allt från Maja Daniels utställning ElfDalia och Fotomaraton med över 70 deltagare och mindre evenemang som Fotofrukost och Fotoplank hos Dalarna Science Park. Dessutom är det en stor ära att få visa utställningen Årets Bild som är den mest prestigefyllda fototävlingen för pressfotografer som i har, fortsätter han.
Nästa aktivitet i föreningen är en flytt av utställningen FilterFritt till Borlänge Bibliotek där den kommer att visas från och med lördag den 11 januari.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Borlänge/Gagnef vecka 3

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS