Stulen snöskoter återfunnen i Kvarnsveden

BORLÄNGE. En stulen snöskoter anträffades vid lunchtid på tisdagen vid krematoriet i Kvarnsveden. I anslutning till fordonet greps en man som misstänks för stöld alternativt häleri.

Då polisen patrullerade i Kvarnsveden vid lunchtid upptäckte de en man som körde snöskoter utan att bära hjälm. Patrullen såg skotern köra in i ett skogsparti i närheten av Norra Griftegården på Lergärdet. Kort därefter kommer en man i 40-årsåldern promenerande ur samma skogsparti.
Vid närmare kontroll visade det sig att snöskotern stulits från en adress i Borlänge några dagar tidigare. På platsen kunde teknisk bevisning säkras och den misstänkte gärningsmannen greps. Brottsmisstanken gäller stöld, alternativt häleri.
Snöskotern är återlämnad till sin rättmätige ägare.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. Det svenska flygbolaget Nextjet ställer omedelbart in alla flygningar. Företaget kommer att ansöka om konkurs, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
BORLÄNGE. "Det saknas fortfarande 165 sommarvikarier till den sociala sektorn. Vi gör vårt yttersta för att lösa situationen och för att kunna ge så bra vård och omsorg som möjligt."
BORLÄNGE. Meteorgatans servicebostäder är klara och hyresgästerna i de tio lägenheterna har flyttat in. Det firades med ballonger, lite buffé och besök hos boende som ville visa sin nya lya.