ANNONS

Årets storvandring, som skulle arrangerats av föreningen Dalkarlsvägen, har ställts in. Storvandringen sker mellan Mora/Orsa och Stockholm. Bilden föreställer vandringen 2018, på väg uppför Slottsbacken i Stockholm.
Foto: Jan-Olof Montelius

Storvandringen till Stockholm ställs in

HEDEMORA/AVESTA Föreningen Dalkarlsvägen har meddelat att man måste ställa in årets Storvandring längs Dalkarlsvägen på grund av den rådande situationen med coronaviruset.

Storvandringen skulle ha pågått 12-23 maj. Vandringen, som vanligen går mellan Mora/Orsa och Stockholm och hålls vartannat år, var tänkt att passera bland annat genom delar av Falu, Hedemora och Avesta kommuner, med etapperna Gamla Staberg (Falu kommun) till Fline (Dala-Husby i Hedemora kommun), etappen Fline-Folkärna (Avesta kommun) och så etappen där vandrarna skulle ha lämnat Dalarna med etappen Folkärna–Saladamm.

– Det blir tyvärr ingen Storvandring längs Dalkarlsvägen i år. Vi har, liksom så många andra, drabbats av coronavirusets härjningar, säger föreningen Dalkarlsvägens ordförande Jan-Olof Montelius.
Föreningen har planerat årets storvandring sedan förra hösten.
– Allt var i princip klart. Olika tillstånd, bokning av förläggningsplatser, fordon, matsedlar med mera. De första anmälningarna hade redan kommit. Men osäkerheten är alltför stor. Alla som har betalt in deltagaravgifter kommer dock att få sina pengar tillbaka, betonar Jan-Olof.

Årets Storvandring skulle ha blivit den tionde sedan starten 2000.
– Men vi ger oss inte så lätt. Om läget har lugnat ner sig till hösten, så kommer vi att genomföra en tredagarsvandring den 11-13 september runt Rättvik, Bjursås och Leksand. Arbetet med denna vandring har redan påbörjats, säger Jan-Olof Montelius och påpekar även att mer info om detta kommer att publiceras på föreningens hemsida, www.dalkarlsvagen.se.

Den sedvanliga vandringen mellan Falun och Bjursås kommer att genomföras, söndagen den 19 april.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 16, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS