ANNONS

Redo för tipspromenad är Berit Eriksson till vänster och Jan Johansson längst till höger. I mitten eldsjälarna Lars Hedström och Ingegerd Sundmark Hedström.
Foto: Carina Sahlberg Linder

Stort sug efter Korpens promenader

AVESTA Korpen i Avesta har dragit igång de populära och mycket efterlängtade tipspromenaderna. Dessa leds av eldsjälarna och makarna Lars Hedström och Ingegerd Sundmark Hedström. Att promenaderna är efterlängtade konstaterar Ingegerd under ett telefonsamtal. – De har tjatat hela vintern om att vi ska börja, och i nu är vi igång, säger hon med glädje i rösten.

Lars Hedström har haft ordförandeposten sedan 1989 och Ingegerd Sundmark Hedström har varit sekreterare sedan 1990. Båda har ett långt förflutet inom Korpen och Ingegerd berättar att hon har varit aktiv och levt med Korpen sedan ungdomen.
– Jag har varit aktiv inom många olika motionsformer, och tipspromenaderna har jag och mannen genomfört i 14 år. Vi är över 70 år men försöker hålla i det så länge vi orkar, säger Ingegerd.
Hon berättar att det senaste året har allt fler anslutit sig till promenaderna och ofta är det runt 100 deltagare.
– Nyligen var det säsongspremiär och då var vi 90 deltagare, och alla är så glada och tacksamma. Det finns ju inte så många aktiviteter att välja på idag.
Ingegerd Sundmark Hedström berättar att de genomför tio promenader på hösten och lika många under våren.
– Men i år blir det elva promenader eftersom vi ska ha en älvpromenad i maj. Vi försöker variera oss med olika sträckor runt Avesta och som längst en sträcka på cirka fyra kilometer, medan älvpromenaden blir fem kilometer.
Ingegerd berättar att de alltid slutar den 6 juni utanför Ica i Avesta, och efter älvpromenaden bjuder butiken på korv.

Vilka åldrar deltar?
– Det är alla åldrar, från de som sitter i barnvagn och upp till 90 år. Det är också den enda verksamhet som pågår just nu i Korpen.
Det krävs en del planering och engagemang från ledarna. Tipspromenaden pågår klockan 10.00-12.00 och Ingegerd och Lars åker in till Avesta vid åtta på morgonen för att sätta upp frågor och kartor som visar sträckan.
– Man väljer själv hur man går och sedan spelar det ingen roll hur många rätt man har på frågorna. Vi drar vinnare på var femte startande oavsett om man har svarat rätt eller inte. Men det är många som tävlar inbördes och för statistik, säger Ingegerd Sundmark Hedström.

Fakta Korpen
Korpens historia sträcker sig mer än 75 år tillbaka i tiden och är idag ett rikstäckande motionsidrottsförbund som erbjuder runt 100 olika typer av motionsaktiviteter.
Korpföreningen i Avesta bildades för ganska precis 64 år sedan, 15 april 1957. Korpen Avesta erbjuder flera olika motionsformer, både lagidrotter, gruppträningar, tipspromenad och gåbingo och aktiviteter för funktionshindrade.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS