Stort reseevent hålls i Falun

©Per Eriksson
Reseeventet Swedish Workshop arrangeras i maj 2020 i Falun.
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna
FALUN I maj 2020 kommer det internationella eventet Swedish Workshop att hållas i Falun. Under eventet möts omkring 200 researrangörer och representanter från destinationer i Sverige.

Det är Visit Sweden som har valt Falun som plats för Swedish Workshop, vilket glädjer Jonas Rosén, vd för Visit Dalarna.
– Att Swedish Workshop arrangeras i Dalarna är en fantastisk möjlighet för oss att visa upp och sätta Dalarna på researrangörernas karta. Det är ett ypperligt tillfälle att se hur Dalarnas utbud matchar mot olika marknaders efterfrågan, säger Jonas Rosén i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:
– Eventet är en del i Visit Dalarnas långsiktiga internationella arbete för att öka antalet besökare och skapa fler internationella affärer för besöksnäringen i Dalarna.

Swedish workshop arrangeras vartannat år i Sverige och tanken med eventet är skapa så kallad speed dating mellan internationella researrangörer och representanter från olika destinationer i Sverige.
– Det är enormt viktigt att Sverige görs synligt och bokningsbart hos researrangörer och på resetjänster på nätet. Dalarna och Världsarvsstaden Falun har ett rikt utbud av de hållbara natur- och kulturupplevelser som den utländska målgruppen efterfrågar och representerar därför Sverige väldigt väl som värd för nästa års event, säger Ewa Lagerqvist, vd på Visit Sweden, i pressmeddelandet.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 35 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

FALUN/GRYCKSBO En känslostark konstyttring. Sorg, ilska, uppbrott - men än mer glädje och livslust. Baserat på verkliga händelser.
FALUN Dalafast tar fasta på Tallenområdets potential. Här byggs ett nytt Dollarstore som slår upp portarna innan nästa sommar. Dessutom formas planer inom industri, butik och restaurang.
FALUN Fullt ös, medvetslös. Månne en mild överdrift, men Liljans gård har tveklöst stått värd för roligt rabalder. - Det här har varit fantastiskt, säger Göte och Bodil Ruth.