ANNONS

Elin Fullsta ska för tredje gången hålla i aktiviteten Skogskottarna på Stadsberget i Hedemora. Här är hon tillsammans med sonen Melker vid ett av de tidigare tillfällena.
Foto: Privat

Stort intresse för Skogskottar på Stadsberget

HEDEMORA För tredje gången arrangerar Elin Fullsta Skogskottarna på Stadsberget i Hedemora. Intresset är stort, platserna gick åt redan första anmälningsdagen.

2017 och 2018 höll Elin Fullsta i aktiviteter för barn på Stadsberget i Hedemora. Nu återkommer arrangemanget, som numera görs i Naturskyddsföreningens regi.
– De frågade om jag ville hålla i detta igen, i deras regi. Naturskyddsföreningens egen verksamhet inom detta heter Natursnokarna men jag håller fast vid mitt namn Skogskottarna, berättar Elin Fullsta.

Intresset var rekordstort. Redan samma dag som Elin öppnade för anmälningar så blev platserna fulltecknade.
– Ett par har ställt sig på reservlistan. Det är lite tråkigt att behöva säga nej till folk som vill vara med, men det går inte att vara hur många som helst heller. Det tar lite tid med sådana här aktiviteter, med barn som gärna vill stanna till och äta blåbär eller något annat, säger hon.

På måndagseftermiddagar, med start den 30 mars, träffas Skogskottarna vid scoutstugan på Stadsberget.
– Sedan går vi en upplevelseslinga till utsiktsplatsen. Upplägget är detsamma, men jag ordnar olika saker på vägen. Det kan vara djurbingo med mjukisdjur, eller småkrypsrace. Sedan kan vi exempelvis grilla pinnbröd och poppa popcorn över öppen eld, säger Elin Fullsta.

Hon tycker att naturupplevelser är viktigt för barn.
– Det är nog lite brist på det för dem numera, att barnen inte är ute i naturen så mycket nu som förr utan är mer innesittande. Därför känns det roligt att intresset för detta är så stort, säger Elin Fullsta.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 11, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS