ANNONS

Peter Granegärd är en riktig Saabentusiast. När Sonetten förra sommaren anlände till garaget i Hedemora fanns där redan en Saab 96 från 1962 och en Saab 92 från 1954.
Foto: Mikael Eriksson

Storstilad klassisk Saab Sonett

HEDEMORA. Från vrak till körbar bil på ett år. Peter Granegärd har under vintern renoverat en Saab Sonett. Tanken är att den till sommaren åter ska rulla på svenska vägar.

Från Trollhättan via USA och Borlänge innan bilen till slut hamnade i Hedemora. Turerna har varit många sedan Saab Sonetten rullade ut från fabriken i Väne-Åsaka utanför Trollhättan.
När Peter Granegärd förra sommaren köpte Sonetten var den mer lik en byggsats från IKEA i Borlänge än ett körbart fordon.
– Bilen låg utspridd i delar på ett garagegolv, säger Peter och konstaterar att det bara vara att sopa ihop delarna och sedan sätta sig ned för att sortera dem.

Väl hemma i garaget i Hedemora var det till att obducera bilen och ställa en diagnos på vad som behövdes göras.
Bottenplattan skickades på blästring, och dessbättre visade det sig finnas minimalt med rost.
– Den var tvärfräsch i plåten. Jag har bara behövt laga tre hål stora som en femkrona plus bottenplåten i kofferten, säger Peter.

Lite mer jobb var det på glasfiberkarossen, där har en skärmkant fått lagas plus samtliga hörn där tidens tand har gnagt och fått dem att spricka. Även dörrarna har lagats så de återgått till att bli en enhet. Motorn har helrenoverats. Peter har gått igenom bilen in i minsta molekyl så den nu är i ett bättre skick än när den lämnade fabriken. Av den identitetsskylt som finns i bilen går det att se att bilen är tillverkade i november 1973 och har fått årsmodell 1974. Därmed tillhör Peters Sonett den sista årsmodell som rullade ut från fabriken.

Saab Sonetten är en bil som skulle gjort Kajsa Warg både stolt och glad. Detta då bilen i stort sett är ett hopplock av delar från olika Saabmodeller.
– Jag tror de åkte in till Saabs lager i Trollhättan och plockade med sig de delar de behövde, skrattar Peter.
Exempelvis så kommer bakljusen, blinkers, ratt från Saab 99, drivlina och värmereglage från Saab V4. Bottenplattan är också från V4 men i nedkortat format.

Bilen har lackats i Saabs Monte Carlo gula färg. Original var bilen gråblå.
– En sån jävla ful färg, är Peters korta men kraftfulla sammanfattning av ursprungsfärgen.
Men nu står den och lyser som en sol i garaget, och får samsas med de övriga Saabarna. Förutom nytillskottet så finns i samlingen även en SAAB 92 från 1954 och en Saab 96 från 1962.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 16 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS