Storseger och knapp förlust för SHC

SMEDJEBACKEN. Storseger, 7-0, hemma mot Hille/Åbyggeby och knapp förlust borta, 1-2, blev helgens helgfacit för Smedjebackens HC i förkvalet till tvåan.

Peter Strand, huvudtränare för SHC, hade många rosor att dela ut till sina spelare efter fredagens möte med Hille/Åbyggeby i hemmahallen.
– Killarna gjorde en kanonmatch rätt igenom. Trots att vi vann med 7-0 hade vi egentligen ganska dålig utdelning på alla chanser vi skapade.

Martin Hellströmer och Jens Bergenström blev dubbla målskyttar, Henning Danielsson, Robert Igel och Victor Hedfors gjorde varsitt.
Söndagens långresa till Lindefallet, mellan Söderhamn och Hudiksvall, resulterade i en nolla i poängkolumnen, men gav ändå grund för fortsatt optimism.

– En riktigt bra hockeymatch. Spelmässigt tycker jag nog att vi var minst lika bra som dom, skottstatistiken blev 41-22 till vår fördel. Hemmalaget var starka framför egen kasse och hade en väldigt duktig målvakt, berömmer Peter Strand.
Nu väntar en hektisk vecka för Smedjebackens HC. Orsa hemma på onsdag, Hille/Åbyggeby borta på fredag och Lindefallet hemma på söndag.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SÄTER. Tingsryd, Leksand och Västerås möts i Säters ishall i augusti. Detta eftersom Tingsryds AIF har valt att lägga sitt träningsläger till Säter och kommer att spela två träningsmatcher.
BORLÄNGE. Telefonen har gått varm hos Borlänge Hockey inför lördagens hemmamöte med VIK Västerås. Efterfrågan på biljetter är stor.
OSKARSHAMN. Hedemorasonen Adam Boqvist, 17 år, kan få göra debut i Tre Kronor ikväll, fredag.