Storbrand i flerfamiljshus

Storbrand i Jakobsgårdarna i Borlänge.
Foto: Veronica Rigtorp
BORLÄNGE. Branden i Jakobsgårdarna under fredagsmorgonen startade i ett förråd och det häftiga förloppet gjorde att branden spred sig snabbt till intill liggande radhus.

Larmet om branden kom cirka 06.30, berättar räddningsledare Maja Norling.
Branden spred sig snabbt från förrådet och till radhuslängan Planetgatan 1-5.
– Alla är evakuerade i radhuset och intilliggande radhus, tillägger Norling.
Strax efter klockan 8.00 bröt man upp plåttaket på den radhuslänga som brann.
– Vi bryter upp taket för vi är oroliga för spridning av branden på vinden, fortsätter Norling,
Intill liggande hus evakuerades också, då brandröken låg på åt det hållet.
– Jag låg och sov när jag hörde folk i lägenheten som kom och sa åt mig att skynda mig ut, för det brann, det var vid strax efter sju, berättade en dam, som bor i huset bredvid som blev rökskadat.
Tunabyggen hade också öppnat samlingslokalen för de boende som behövde vila under släckningsarbetet.
– Jag var på väg till jobbet när jag hörde hur det liksom smattrade och då såg jag rök och ringde räddningstjänsten, som sa att dom redan fått in flera larmsamtal, berättar en annan boende på samma gård som den brandhärjade radhuslängan.

 

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. SSAB och Borlänge kommun bygger världens största insektshotell i den 600 meter långa och åtta meter höga bullervallen.
BORLÄNGE. Trafikverket i Borlänge rekryterar fler medarbetare. För att få en flexibel, kreativ och kostnadseffektiv arbetsplats där alla ryms på en adress planeras nu en renovering.
BORLÄNGE. Borlänge kommun har tagit ett stort steg närmare sin första familjecentral genom den avsiktsförklaring som nu undertecknats av kommunen och Region Dalarna.