ANNONS

Anna-Carin Sundström, kommunikationschef på Stora Enso i Fors, letar efter lokala föreningar att sponsra.
Foto: Stora Enso

Stora Enso söker föreningar att sponsra

AVESTA z Företaget Stora Enso i Fors vill skänka sponsringspengar till lokala föreningar. Hållbarhet, miljö och mångfald är nyckelbegrepp för den förening som vill bli sponsrad.

Anna-Carin Sundström är kommunikationschef på Stora Enso Fors och den som håller i trådarna kring den tänkta sponsringen. Hon beskriver syftet med att ”ett rikt föreningsliv och ett starkt och utvecklande samhälle är viktigt för Stora Enso”. Och hon hänvisar till en lång sponsringstradition.
– I arkivet hittar jag sponsringsdokument som går 20 år tillbaka i tiden, men vi har säkert arrangerat sponsring längre än så. Om jag får gissa har Fors Bruk varit med och stöttat en större mängd föreningar inom kommunen på ett eller annat sätt.

Vilka slags föreningar föreställer du dig att ni kommer att sponsra nu?
– Vi välkomnar lokala, registrerade föreningar med en väl fungerande verksamhet att söka sponsring. Vi vill även att föreningen har ett hållbarhetsfokus. Däremot sponsrar vi inte enskilda personer eller enskilda lag i en förening.

Vad hoppas ni uppnå för ”resultat”?
– Nytt för i år är att Stora Enso Fors inte begär en logotype på en skylt. Vi behöver inte synas alls hos föreningen, utan vi tror i stället på motprestationer med hållbar miljö- och socialpåverkan. För Stora Enso är hållbarhet en central del i hela värdekedjan och vi tror att alla kan bidra till en positiv miljöpåverkan.

Anna-Carin Sundström ger flera konkreta exempel på vilka aktiviteter som kan få sponsorpengar. Det kan handla om städdagar utomhus i närmiljö, användning av återvinningsbara engångsartiklar i cafeteriaverksamhet eller en väl fungerande återvinning av restavfall i anläggning för föreningens verksamhet.

Hon påminner också vikten av att kunna visa hur föreningen förhåller sig till den ”sociala hållbarheten”.
– Som att föreningen inte respekterar någon som helst diskriminering och till exempel aktivt visar hur man är en bra kompis, säger hon och meddelar att den förening som vill ge sig till känna för sponsring ska höra av sig senast den 30 april.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS