ANNONS

Den stora simbassängen i Vasahallen i Hedemora började läcka den gångna helgen. Detta ledde till att bassängen stängdes omgående.
Foto: Arkiv

Stora bassängen i Vasahallen stängdes av på grund av läckage

HEDEMORA Den stora simbassängen i Vasahallen började läcka den gångna helgen. Detta ledde till att bassängen stängdes omgående.

På sin hemsida meddelar Hedemora kommun att den stora simbassängen i Vasahallen började läcka vid tätningen av en av bassängens lampor. Detta innebar att personalen tvingades stänga bassängen omgående.
Härnäst inväntar kommunen på att experter ska undersöka läckaget och se hur stor skadan är. Genast efter att läckaget upptäckts så började bassängen att tömmas av säkerhetsskäl, för att minska på trycket.
Bassängen rymmer omkring 600 kubik vatten och det tar en stund att tömma en så stor bassäng.
– Det är frustrerande att vi behöver stänga simbassängen när vi nu äntligen kunnat öppna igen efter pandemin, säger Lars-Åke Östlin, chef över verksamheten, till kommunens hemsida.
Det betonas dock att den lilla bassängen kommer att vara öppen för allmänheten och att simskolans verksamhet kommer att kunna fortsätta där. Dessutom har gymmet öppet som vanligt.
– Vi har i nuläget ingen bild av hur stor skadan är utan avvaktar vår reparatör. Så fort vi vet mer kommer vi ge mer information, säger Lars-Åke Östlin.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 37, 2021

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS