ANNONS

Stöldturné i Grangärde finnmark

LUDVIKA. Bilstöld, stöld av en fyrhjuling och ett flertal inbrott i obebodda fastigheter i Grangärde finnmark är resultatet av något som polisen bedömer vara en stöldturné.

Polisen tror sig ha funnit en tråd som kan komma att nysta upp en stöldhärva som pågick under två veckor i början av mars.

Den 2 mars stals en bil i Falun. Påföljande dag upptäcktes att skidanläggningen Fjällberget, några kilometer utanför Grängesberg, haft objudna gäster. Dörrar till två byggnader hade brutits upp och ett ännu okänt antal föremål har stulits.
Misstankarna om ett samband mellan dessa två händelser stärktes då den bil som några dagar tidigare stulits i Falun tankats i Grängesberg och kört ifrån bensinstationen utan att betala.

Fyra dagar senare, den 9 mars, återfanns den stulna och tjuvtankade bilen utanför en ensligt belägen och vintertid obebodd fastighet i Ursen, Ulriksberg. En undersökning av huset väckte misstankar om att två personer under en kortare tid bott i huset. Polisen tror sig säkert veta att de körde därifrån på en fyrhjuling som stulits i Ursen. Vittnesrapporter säger att två personer observerats då de åkt inne i Fredriksberg på den stulna fyrhjulingen.
I samma område har ett inbrottsförsök mot en kommunal tvättstuga upptäckts.

Färden på fyrhjulingen och iakttagelser kopplade till det som polisen bedömer vara en stöldturné som når sin slutpunkt vid järnvägsstationen i Grängesberg.
Polisinspektör Anders Eriksson befarar att fler inbrott i under vintertid obebodda fastigheter kan komma att upptäckas när det våras i Grangärde finnmark.

– Jag skulle råda att som har ett hus i dessa trakter att titta till det, säger han.
Han har gott hopp om att finna och ställa förövarna inför rätta.
– Brottsplatsundersökningarna som gjorts har säkrat spår som gör oss hoppfulla.

Tillvägagångssättet tyder på att förövarna redan finns i våra register, säger inspektör Eriksson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS