ANNONS

Efter flera incidenter på bussar och vid resecentrum stängs nu en busstur för allmänheten från Ludvika till Fredriksberg på eftermiddagarna. Samtidigt flyttas avgången av den turen från resecentrum till Kyrkskolan eftersom det bara blir skolelever som får åka med.
Foto: Karin Diffner

Stökig busstur dras in

LUDVIKA/FREDRIKSBERG. Dalatrafik stänger en av bussturerna mellan Ludvika och Fredriksberg efter den senaste tidens problem. – Det blir tryggare för skolbarnen, konstaterar trafikchefen Mikael Björkqvist.

Det har under en tid varit stökigt på busslinje 297 mellan Fredriksberg och Ludvika och även på resecentrum i samband med av- och påstigningar.
– Resenärerna har sett påverkade personer på bussarna och det har varit högljutt. På resecentrum blev även en person stucken med ett vasst föremål, säger Mikael Björkqvist som är trafikchef på Dalatrafik.
På vissa av de stökiga bussturerna åker också elever till och från skolan i Ludvika, något som fått flera att reagera. Nu har Dalatrafik och Ludvika kommun tillsammans beslutat att göra en tur till en ren skolskjutstur då bara elever får åka med. Det är den tur som går till Fredriksberg 15.40 på eftermiddagarna.
– Den stängs för allmänheten och avgår från Kyrkskolan istället för från resecentrum så att det inte blir några missförstånd, säger Mikael Björkqvist.
Men hur fungerar det när eleverna ska till skolan?
– Det har inte varit samma problem på morgnarna.
Hur ska allmänheten ta sig till Fredriksberg på eftermiddagarna?
– De kan ta en buss en timme tidigare eller en timme senare.
Är det här en permanent lösning?
– Nej, det är temporärt tills skolorna slutar. Sedan får vi se.
Planeras några andra åtgärder som trygghetsvärdar?
– Nej, inte just nu. Det här är ju ett samhällsproblem där många måste samverka och det gör vi tillsammans med kommun och polis, säger Mikael Björkqvist.

 

 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS